Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Лошата пазарна психология не помага на криптовалутите

16-03-2018

 

Четвъртък беше още един нелек ден за криптовалутите. Нова новина удари крипто пазара и то не в положителния смисъл. Google не само обяви забрана за реклами за криптовалути и ICOs, но също така съобщи, че броят на търсенията на криптовалути в Google е намалял драстично. Според тях обществеността, която показа първоначална еуфория към криптовалутите, сега показва статистически признаци на умора. Което означава, че ще зависи от основните последователи и „новопокръстените“, за да се генерира по-добра пазарна психология.

В допълнение SEC, която излезе с редица коментари относно криптовалутите и ICOs наскоро, сега обръща внимание на хедж фондовете, занимаващи се с криптовалути. SEC съобщи, че ще предприемат изкъсо следене на начина, по който фондовете оценяват своите активи и на техния вътрешен контрол. Трябва обаче да се отбележи, че много хеджфондове остават извън обхвата на SEC, тъй като доста от тях не са достатъчно големи, за да попаднат под юрисдикцията на SEC.

В резултат на всичко това Bitcoin падна леко вчера, достигайки дъно на $ 7666. Но впоследствие цената се вдигна достатъчно, за да формира чук на дневната графика. Аз обаче мисля, че имаме достатъчно време, ще открием много продавачи по-горе. В крайна сметка мисля, че двойката все още е в режим "продажби при ралитата" и мисля, че участниците на пазара ще предпочетат да приберат печалбите си при първия признак на беда. Също така има много търговци, които вероятно са се „нагълтали с вода“, така че ако могат да си върнат част от загубите, те биха се възползвали и от това.

Като цяло Bitcoin се бори за стойност, тъй като купувачите изглежда не се отказват. Bitcoin е близо до $ 8100 и се бори с критичната подкрепа. Докато важна съпротива си остава 10 000, последвана от 11 300, подкрепата около 7700 би могла да се окаже важна повратна точка.

Спекулантите могат да погледнат настоящите стойности на Bitcoin и да видят възможности за покупка, но ще се нуждаят от силни стомаси, тъй като трябва да се борят със слабите настроения, с които се сблъсква и широкия крипто пазар. Неуспех за пробив над $ 8500 вероятно ще добави натиск по-късно през деня. В резултат на което можем да видим Bitcoin да тества нивото на подкрепа 8000 долара.

Откъм новини тази сутрин беше по-спокойна, което би трябвало да осигури някаква подкрепа за крипто пазара и пазара на фючърси.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.