Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Litecoin се плъзна под $ 120

10-07-2019

 

Как се представи крипто пазарът през Q2 на 2019 г.?

За крипто пазарът, второто тримесечие на тази година бе най-доброто откакто мечките направиха своя завой в началото на 2018 г. и сложиха край на мечтите, че експлозивния ръст на цените на монетите ще продължи вечно. Пазарната капитализация нарасна от 144 млрд. долара през последния ден на март до 339 млрд. долара в последния ден на юни. А Bitcoin хвана неподготвени и феновете и скептиците на криптовалути, като направи рали от малко над $ 3000 до $ 11 000.

И през това тримесечие новините не спряха да валят на хоризонта. А последните са, че Фондация TRON и BitTorrent пуснаха нов софтуер, който ще направи изтеглянето на торент файлове по-бързо и по-ефективно. Наред с други неща, новият софтуер поддържа и BTT токена. Потребителите могат да печелят монети, докато са сийдъри и да управляват своите цифрови приходи чрез специален портфейл.

От друга страна Binance, най-голямата крипто борса в света по средни търговски обеми, стартира платформа за паричен-крипто-обмен в Сингапур. Потребителите на Binance SG ще могат да купуват и продават Bitcoins, Ethereum и Binance Coins срещу сингапурския долар. А компанията планира да добави нови криптовалути към платформата.

Преглед на крипто пазара:

Общата капитализация на крипто пазара спадна във вторник от 354.77 млрд. долара до дъно на $ 342.4 млрд., преди да се възстанови до нива от $ 354 млрд. към момента на писането ми.

Bitcoin пък е на път да регистрира пет поредни дни на ръст. Ако подкрепата $ 12 460 (върха от края на юни) издържи, биковете би трябвало да насочат погледите си към $ 13 500 – 14 000.

Останалата част от пазара, обаче, се опитва не много успешно да поддържа темпото на BTC. Цената на Ethereum понастоящем консолидира във флаг формация и се търгува при $ 310.22. Биковете ще трябва да преодолеят краткосрочната съпротива $ 313.80, за да запазят възходящия моментум. Заветната борба на Ripple около $ 0.40 продължава и тази сутрин. А Litecoin се плъзна под $ 120, като загуби около 3.5% от стойността си на дневна база.

Технически анализ на Litecoin

Поглеждайки техническата картина, устойчиво движение под нивото $ 120.00 е лошо за биковете на Litecoin. Ако те не успеят да избутат цената обратно над тази бариера, вероятно низходящият натиск ще се увеличи.

 

Вчера цената сформира свещ на мечо поглъщане, което потвърждава краткосрочните низходящи изгледи. Първата подкрепа се намира на $ 117.30 (23.6% Фибо корекция за големия ръст от $ 22.61), която наскоро послужи като стоп за продавачите. Ясен пробив под нея вероятно ще разшири разпродажбата, като следващият фокус на мечките ще е към $ 111.82 (дъното от 27 юни).

В посока нагоре, убедителен пробив над зоната $ 120 -121 ще донесе първото голямо ниво на съпротива при $ 123.90 в играта. Litecoin, обаче, ще се нуждае от подкрепата на по-широкия пазар, за да премине над нивото $ 120. В случай на широкообхватно крипто рали, Litecoin може да се вдигне за тестване на $ 125 преди каквото и да е отдръпване.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.