Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Litecoin продължава да се търгува в рейндж срещу USD

16-10-2019

Общата картина на крипто пазара за последните 24 ч.

Bitcoin се плъзна с 1.55% през последните 24 часа. Така изтривайки печалбата от 0.78% от понеделник, Bitcoin закри деня на $ 8 159.9.

 

Що се отнася до останалите топ 10 криптовалути картината във вторник беше смесена. Binance Coin и Bitcoin Cash SV бяха на зелено за деня, като се покачиха съответно с 0.49% и 2.30%.

За останалите основни криптовалути, обаче, търговията беше оцветена в наситено червено. EOS поведе надолу със загуба от 6.34%.

Litecoin, Bitcoin Cash ABC и Ethereum също видяха големи загуби през деня. Litecoin се плъзна с 4.08%, като Ethereum и Bitcoin Cash ABC спаднаха съответно с 3.36% и 3.21%. XRP на Ripple и Lumen на Stellar отбелязаха по-скромни загуби през деня.

През първата част на седмицата общата пазарна капитализация на криптовалутите се повиши от дъното в понеделник на $ 223.92 млрд. до върха при $ 228.17 млрд. преди да обърне отново. На фона на разпродажбата във вторник видяхме капитализацията на крипто пазара да спада до текущото дъно на $ 221.83 млрд. По време на писането ми общата пазарна капитализация възлизаше на $ 222.65 млрд.

Доминирането на Bitcoin пък продължава да остава на нива под 67%, въпреки разпродажбата във вторник.

От друга страна Litecoin отпразнува своята осма годишнина на 13 октомври, което прави монетата само 2 години по-млада спрямо BTC. Според създателя на проекта мрежата обработва транзакции на стойност над 500 млрд. долара от създаването си.

Въпреки атаките през тази година, Litecoin оцелява и остава един от най-ликвидните алткойни.

 

Дневен анализ за Litecoin

 

След мечешкия вторник биковете поеха контрола върху пазара. Цената на LTC/USD падна от 57.34 до 53.53 долара вчера и оттогава се възстанови до около 55.30 долара. Шестият по големина дигитален актив с текуща пазарна стойност от 3.6 млрд. долара удари дъно на $ 50.58 на 26 септември и оттогава се движи в тесен рейндж.

За денят напред имаме струпване на силни нива на съпротива, разположени над текущата цена. Тази зона включва горната линия на Bollinger Bands на дневна графика ($ 58.50); дългосрочната низходяща тренд линия, спусната от върха на 23 юни, при $ 59.60 и естествено горната граница на споменатия рейндж в района на психологическото ниво $ 60.

На биковете ще им е необходимо убедително движение над тази зона, за да може да възходящия моментум да набере инерция.

В посока надолу първата подкрепа е дъното от вчера на $ 53.53, последвана от минимума на 6ти октомври при $ 53.06. Ясен пробив под тези равнища вероятно ще доведе до засилване на разпродажбата, като следващите цели на мечките би трябвало да са $ 50.58 (дъното от 26 септември) и психологическото ниво $ 50.00.

Litecoin в момента се движи под пълзящите средни SMA 20, SMA 50 и SMA 200. А ширината на 20-дневният Bollinger е спаднала до 0,092, което показва много ниска волатилност на пазара. Индексът на относителната сила (RSI) се намира на 39.77, точно до зоната на свръхпродажби.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.