Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Litecoin поскъпна над 60 долара

06-11-2019

Bitcoin се установи над 9 300 долара

Пазарът на крипто валути е със смесена картина в сряда, тъй като Bitcoin и всички основни алткойни се колебаят в тесни рейнджове през ранните азиатски часове. Общата пазарна капитализация се установи на 251 млрд. долара. Средният дневен обем на търговията бе регистриран на 89 млрд. долара. А пазарният дял на Bitcoin достигна 66,8%.

BTC/USD удари седмичен връх при $ 9 621,8 на 4 ноември и оттогава се оттегля леко назад. По време на писането ми основната дигитална монета се търгува за $ 9 425, намалявайки с 1,02% на дневна база. SMA 100 на дневната графика е разположена в района на $ 9 606 и изглежда ограничава възстановяването. Необходим е ясен пробив над нея и седмичния връх, за да могат биковете да получат вероятно сцепление със следваща цел при 10 000 долара.

При LTC оптимизмът се завръща, с потенциал да се повиши отново до трицифрени цени

В момента Litecoin е далеч от пиковата си стойност, достигната над 360 долара по време на бичия пазар от 2017 г. и началото на 2018 г. Все пак LTC има потенциал за по-значителни печалби, тъй като монетата се счита за подценена.

Крипто валутата се разглежда като относително маловажен актив, въпреки че е установила стабилна ликвидност. Това прави Litecoin сравнително привлекателен и има потенциал за рали, особено във времена на стабилност на BTC. LTC е една от монетите, при които активното и бързо движение на цените е свързано с увеличаване на ценовото действие.

Монетата също видя напоследък скок в ежедневните транзакции, до над 67 000 транзакции на ден, което е над средната стойност от 18 000 в обикновен ден. Litecoin също показа способността си да поскъпва на фона на чисти спекулации. Повече от 46% от всички LTC обеми получават потоци от Tether (USDT), което позволява цената да се движи независимо. Не забравяйте и че LTC все още е един от активите, които почти удвоиха стойността си през 2019 г., макар и все още зад представянето на BTC.

Технически анализ на Litecoin

В момента на писането Litecoin се търгува при $ 63,58 с ръст от 3.75% за последните 24 ч. Вчера LTC удължи бичото движение до върха при $ 64.02, но не успя да се задържи над това ниво. Ето защо сега този връх влиза в ролята на краткосрочна съпротива.

Ако погледнем четиричасовата графика, борбата на Litecoin за защита на подкрепата от 60 долара е в своя пик. Освен това цената си движи в рамките на формиран нарастващ триъгълник. Първият сценарий е Litecoin да пробие над съпротивата на триъгълника (64 долара) и да отвори вратата към $ 70. От друга страна, ако монетата не успее да изчисти препятствието от $ 64 в съчетание с корекция под тренд линията на подкрепа, Litecoin лесно може да се доближи до $ 50.

В ретроспекция спадът до 50 долара не би имал изцяло негативно въздействие. Вероятно в този район ще се създаде ново търсене на LTC и ще се формира основа за потенциално рали в края на годината към 100 долара.

Индексът на относителната сила (RSI) показва, че цената е свръхпродадена в краткосрочен план (H4) и обратът е в началото. Биковете държат относително контрола според Moving Average Divergence Convergence (MACD).

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.