Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Litecoin отново поведе крипто пазара

12-06-2019

 

Litecoin е най-добре представящата се криптовалута за деня

Пазарът на криптовалути имаше смесена картина по време на азиатската сесия днес. Макар че мечите настроения изглежда остават доминиращи, като Bitcoin и голяма част от основните altcoins са на червена зона.

Капитализацията на крипто пазара остана на 253 млрд. долара, почти непроменена от 254 млрд. долара във вторник. Среднодневният обем на търговията спадна до 58 млрд. долара на фона на нарастващата волатилност на пазара.

BTC/USD опитва да се възстанови над $ 8000, въпреки че пробивът трябва да бъде потвърден. Към момента на писането ми, BTC/USD се търгува около 7930 долара на фона на покачващата се волатилност. LTC/USD се възползва от скоковете на Bitcoin до $ 8100 и си начерта своя път, докато пробиваше ключови бариери.

Litecoin (LTC) все още е най-големият победител за деня. Петата по големина монета с текущата пазарна капитализация от $ 8,5 млрд. се повиши с над 7% през последните 24 часа, за да се търгува на цена от $ 139.27.

Litecoin се противопоставя на гравитацията преди разполовяването

Фундаментално, устойчивият ръст на Litecoin е воден от предстоящото разполовяване (halving), което ще намали възнаграждението на миньорите, което те ще получат в замяна на поддържане оперативността на мрежата.

Ръководителят и създателят на проекта, Чарли Лий публикува някои статистически данни, които да покажат на общността, че добивът ще продължи да бъде печеливш дори след разполовяването.

Междувременно, техническата картина е положителна и вероятно ще остане същата, ако не се случи нещо драстично. Индикаторът RSI се движи около $ 72.00, за да покаже, че ценовият път при най-малкото съпротивление е нагоре. Тази тенденция се подчертава и от MACD, който седи удобно над средната линия на положителна територия точно при +2,5638.

За предстоящият ден, пробив над нивото $ 141 би подкрепил възходящата инерция. Имайте предвид, обаче, че при неуспех за пробив над тази съпротива LTC/USD може да върне част от сутрешните печалби. Напълно възможно е да видим лека корекция назад, тъй като двойката вече се намира в свръхкупна територия. Litecoin ще се нуждае от постоянната подкрепа на по-широкия пазар, за да достигне нивата около $ 145. Ако се изключи разширено крипто рали, първата голяма съпротива вероятно ще ограничи потенциала за деня.

В посока надолу непосредствена подкрепа се създава чрез сливане на SMA 50 и SMA 100 на 4-часовата графика в района на $ 114.85 – 114.00. Веднъж след като бъде пробита, вероятността за понижаване ще нарасне. А следващата цел на мечките ще бъде зоната $ 110.00.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.