Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Litecoin набира нови купувачи

05-02-2018

Litecoin се радва на нова намерена подкрепа, докато инвеститорите се притесняват от очакваната промяна в регулаторния пейзаж.

Litecoin със сигурност бе една от любимите криптовалути през уикенда, като спечели 14.34%, за да приключи уикенда $ 149.36. В неделя сутринта Litecoin удари връх за уикенда при $ 175.

Екипът на Litecoin го обърна и планира да пусне LitePay (система за разплащания в Litecoin) тази седмица. Това със сигурност ще постави недостатъците на Bitcoin в светлината на прожекторите, като бавната скорост и високите такси за транзакциите се очаква да благоприятстват Litecoin и предлагането на LitePay продукта в кратки срокове.

В момента на писане, Litecoin нарасна с още 3,55% до почти 153 долара. Сега перспективата за криптовалутата изглежда все по-розова, след като беше обвита в тъмен облак в продължение на няколко седмици.

Докато Litecoin продължава да седи доста под рекордния си връх на $ 375.29 и $ 19.53 млрд. пазарна капитализация, LitePay се очаква да върне Litecoin отново в играта и да тества четвъртото място на Bitcoin Cash в класацията за най-добрите криптовалути. Изкачването може и да е малко колебливо, тъй като регулаторите по целия свят се очаква да продължат да нанасят удари на пазарите през следващите седмици.

Понеделник обещава да бъде бичи ден, като ясен пробив на нивото $ 165 вероятно ще отведе Litecoin за тест на $ 200 или по-високо. Очакваме силна подкрепа при $ 140, с крипто инвеститорите искащи да влязат преди пускането на LitePay.

От друга страна, Ripple пък имаше труден уикенд, падайки с 8,84% през уикенда. Наистина Litecoin събра по-голямата част от вниманието на пазара през уикенда, като Ripple не успя да се задържи над интрадей върха от събота на $ 1.0212.

Докато пишех материала си Ripple нарасна с 1.68% до $ 0.827. Дигиталната валута наистина направи голям спад след рекордното си ниво от $ 3.36, ударено в началото на януари. Но въпреки това оптимизма явно продължава да заобикаля Ripple, като инвеститорите очакват цените да се придвижат към $ 3.00 след понижението. Инвеститорите започнат да се фокусират върху предлаганата технология и успеха на отбора на пазара.

В предстоящия ден очаквам Ripple да продължи да търси подкрепа около сегашните си нива. Ясен пробив над $ 0.85 би трябвало да подкрепи възстановяването до нива от $ 0.90 преди утрешното заседание на Сената за критовалутата.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.