Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

LTC/USD се покачи над $ 120.00, но възстановяването спря

30-05-2018

 

Продължаващата политическа драма в Италия продължи да вреди на пазарните настроения във вторник. Повечето от основните европейски борсови индекси приключиха деня с над 1% спад, а Wall Street отвори и закри на червено.

Макар че всички рискови активи пострадаха от значителни загуби, криптовалутите отбелязват значителни печалби. Това подкрепя тенденцията, че криптосите имат силна положителна корелация с активите-убежища. Всъщност общата пазарна капитализация на всички виртуални валути се увеличи с над 20 млрд. долара през последните 24 часа, надвишавайки 320 млрд. долара.

Криптовалутата с най-голяма пазарна капитализация, Bitcoin, добави повече от 4% спрямо щатския долар и за последно се търгуваше при $ 7480, докато Ripple и Ethereum нараснаха съответно с 7,6% и 7%.

Litecoin се бореше около нивото $ 120.18 по време на писането ми. Монетата консолидира по време на азиатската сесия след силно повишение във вторник. LTC, която е седмата по големина криптовалута по пазарна стойност, добави над 7% през последните 24 часа. Пазарната й капитализация достигна $ 6.85 млрд., а средните обеми на търгуване бяха $ 350 млн. Монетата е най-активно търгувана на OKEx борсата срещу USDT и BTC (над 28% от общия обем на търговия).

След доклада за така наречената атака от 51%, основателят на Litecoin, Чарли Лий обясни, че LTC не е уязвима за такъв вид заплахи, тъй като минните му басейни са добре разпределени, а хаш нивото (силата на копаене с CPU процесор) се е увеличило 50 пъти през изминалата година.

51% атака може да бъде открита от миньор или група миньори, които контролират повече от 50% от hash нивото на мрежата от мини, или изчислителната мощност, тъй като това ще им позволи да потвърдят нови транзакции.

Що се отнася до предстоящия ден и техническият ми анализ, задържането над $ 120 ще бъде от ключово значение за поддържането на ралито към първото голямо ниво на съпротива при $ 124.70 (върха от 24 май). Настроенията на финансовите пазари като цяло ще диктуват дали Litecoin може да започне обръщане на мечия тренд в посока нагоре към $ 127.

Ако цената не успее да достигне и пробие $ 124, вероятно ще видим купувачите да се оттеглят, а Litecoin може да тества часовата 100 SMA пълзяща средна в района на $117.28.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.