Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

LTC/USD на път да тества дъното от 2018 г. при $ 72.50

11-07-2018

LTC/USD бе подложен на натиск през последните търговски сесии, в синхрон с други алткойнс. Само от началото на деня Litecoin се понижи с 1.40% на фона на разпродажбите в световен мащаб.

Що се отнася до техническата картина, криптовалутата се търгува под всички пълзящи средни (на часова графика), а това влошава техническите изгледи. Цената ще трябва да пробие ясно $ 77.80 и над $ 79.50 (50- и 100-дневните ЕMAs, часова графика), за да получат биковете шанс за разширяване на възстановяването.

 В посока надолу, убедително движение под $ 76.00 ще проправи пътя на мечките към $ 72.52 (най-ниското ниво от 29 юни).

Цената на Litecoin се движи в тандем с Bitcoin и другите цифрови активи, което означава, че повече низходящ натиск може да бъде видян. Крипто пзарът определено почувства болка след новините за нарушаване на сигурността на децентрализираната борса за криптовалути Bancor. Базираната в Израел борса е загубила 23,5 милиона долара в дигитални токени, включително Ethereum, NPXS и собствената им алтвалута BNT, след като е била хакната вчера.

Този случай може да бъде само още едно доказателство, че съществуващата екосистема от цифрови активи не е толкова сигурна и защитена, колкото бихме искали да бъде. Изглежда, че на всеки няколко седмици изниква ново заглавие, че някоя борса за криптовалути е била атакувана от хакери.

Да не говорим, че всичко това донякъде обезкуражава инвестициите в дигитални валути. Но аз считам, че има начини инвеститорите да се защитят и точно на това искам да обърна внимание днес. Вземането под внимание на разнообразието от червени флагове при избора на крипто борса, включително ликвидността, приходите от търговия, гаранциите за сигурност и таксите, са едно добро начало.

Според създателят на една крипто борса, има осем ключови въпроса, които би трябвало да си зададете при избора къде да търгувате. А именно: Колко е доходността им от търговия на дневна база? Къде е централата на борсата? Имат ли лиценз, с които работят? Колко бърз е KYC процесът (опознай клиента си) за клиентите? Колко отзивчив е екипът по поддръжка? Колко защитена е крипто борсата? Какви мерки и стъпки са предприети за гарантиране депозитите на клиентите?

Отговаряйки си на тези въпроси би трябвало да получите достатъчно информация, за да вземете обмислено решение. Също така от съществено значение е да разберете и кой стои зад дадената борса – от мениджмънта до другите инвеститори. Ако е възможно, разбира се.

Накрая искам да Ви предупредя, че таксите за търговия, транзакции и депозиране могат да се различават съществено от борса до борса, затова внимателно обмислете разходите си, особено ако сте физическо лице, което търгува често. Друг основен фактор, който да разгледате, е местната регулация. И горещо Ви препоръчвам да прехвърляте монетите си от платформата за търговия в частния си портфейл.

В заключение само ще допълня, че обучавайки себе си как да съхранявате правилно Вашите собствени крипто активи безопасно и да изтегляте капитала си от борсата в момента е може би най-добрият начин за действие.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.