Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Криптовалутите се сринаха и паниката завладява пазарите. Какво да очакваме през февруари?

07-02-2018

Крипто индустрията беше силно засегната от развитието в САЩ и Китай, където продължаващото регулиране оказва натиск върху инвеститорите и търговците от тези страни. От САЩ излязоха сведения, че големите компании за кредитни карти искат да ограничат използването на техните карти за цели, които включват криптоси. Също така имаше доклади и от Китай, които сочат, че освен забраната в Китай, регулаторите ще следят дали китайския народ инвестира в ICOs извън Китай.

Това доведе до натиск върху Bitcoin и Ethereum. А допълнителният натиск върху цените на ЕТH е истински показател за това колко силно е ударена индустрията и колко несигурност се наблюдава ежедневно на пазарите заради действията на банките, големите корпорации и регулаторите. Ситуацията все още се развива и това е причината инвеститорите и търговците да се чувстват притиснати.

Цените на Bitcoin се сринаха надолу още през януари. Криптовалутата падна с около 50% от най-високите си стойности в района на $ 17 000, за да завършат месеца малко над подкрепата 10 000. Цените вероятно ще продължат да бъдат подложени на натиск и през този месец, тъй като възприятието и отношението на търговците и инвеститорите към биткойн индустрията изглежда са се променили.

Това развитие основно изравнява силите между биковете и мечките. Сега виждаме, че цените са под силен натиск и едва ли ще станем свидетели на огромните ралита нагоре от миналата година.

Ако погледнем към февруари, вероятно ще видим, че цените на BTC ще продължават да бъдат подложени на натиск, тъй като търговците са предпазливи да ги вдигнат твърде нагоре. Все още има толкова много несигурност около пазарите и регулацията. Също така имаше слухове, че FB е забранил реклами на ICOs. Ако това се окаже вярно, вероятно ще нанесе силен удар, защото ICOs разчитаха на FB рекламите като лесен и евтин метод за достигане до техния целеви пазар. Освен това, с понижаващата се волатилност на пазара виждаме и спекулантите, които се преместват извън пазара на BTC. Те търсят други алткойни, които е вероятно да имат силна волатилност, за да задоволят алчността си.

Но това са признаци на зрялост на пазара и тези признаци на регулация и зрялост в индустрията вероятно ще привлекат по-големите инвеститори, които търсят възвръщаемост и прилично ниво на безопасност. Но се съмнявам, че нещата ще се установят през текущия месец, а с китайската Нова година зад ъгъла, това вероятно ще остави китайските търговци вън от картината. Възможно е също да се опитат да ликвидират позициите си за почивните дни. Вероятно е да видим, че цените ще се вдигнат към втората половина на месеца, когато китайците се завърнат от празниците. Като цяло, предстои ни интересен и променлив февруари.

Масовата разпродажба може би приключи за сега. Но дойде времето инвеститорите да започнат да обмислят кои технологии вероятно ще се справят в реалния свят, тъй като регулаторите искат да спрат спекулативния характер на пазара.

Bitcoin скочи леко нагоре вчера. Мисля, че ралитата ще продължат да бъдат възможности за продажби, особено близо до нивото от $ 8000. В крайна сметка мисля, че нивото от 8000 долара би трябвало да предложи малко съпротива, тъй като преди това беше масивна подкрепа. В крайна сметка, бих се изненадала, ако стигнем до това ниво, но ако го направим, мисля, че мечият натиск ще бъде твърде голям, за да видим пробив от раз. Многократно видяхме преодоляване на значителни бариери в посока надолу. Така че е много малко вероятно доверието да се върне толкова лесно. В посока надолу, ако видим пробив под дъното от вчера в района на 6000 долара, следващата значима подкрепа пред мечките ще бъде $ 5000.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.