Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Криптовалутите продължават да потъват с изключение на NEM

09-03-2018

Четвъртък бе още един ден на червено за Bitcoin, като с този спад виртуалната валута отбеляза 4 последователни дни на понижение. Bitcoin се потопи до интрадей дъно при $ 8342, падайки с 11.55% за последните 24 часа (по данни на Bitfinex).

В допълнение към изявлението на SEC в сряда, новините за плановете на Конгреса да обсъдят ICOs следващата сряда само ни показват колко време отделя правителството на САЩ на крипто пазара в момента.

Тези събития са още един пример за това как регулаторните органи по света могат да издават изявления с много малко бъдещи насоки, за да предупреждават инвеститорите предварително. Определено очакваме някои промени и внедряването на пакет от правила, но несигурността към този момент успя още веднъж да окаже натиск върху крипто пазара.

Цените на ETH също се присъединиха към вчерашния срив и тази сутрин определено нямаме подобрение, тъй като Ethereum се търгува под нивото от 700 долара. Ако погледнем напред към останалата част от деня, не виждам важни подкрепи наблизо до цените на BTC, но трябва да видим дали силата на долара ще продължи в петък. Ако доларът се обърне и отслабне, можем да видим известно обръщане и в цените на BTC и ETH.

И докато инвеститорите разпродаваха основните криптовалути и Altcoins като цяло, една дигитална валута успя да се опълчи на низходящия тренд. NEM (XEM) изненада крипто пазара с рали от 11.33% в четвъртък.

XEM набира инерция за втори пореден ден днес, като продължава да се противопоставя на негативните настроения. В момента на писане XEM нарасна с 3.84% до 0.3658 долара (според HitBTC). Следващото ниво на съпротива е $ 0.3750 (днешния интрадей връх). В посока надолу, първата подкрепа се вижда на 0.3622, последвана от 0.3334.

Възходящата тенденция, формирана през ранните часове на четвъртък, изглежда е непокътната за момента, макар че XEM ще трябва да направи убедително движение, за да задържи печалбите до края на деня. Възможно е инвеститорите ще станат малко по-нервни преди уикенда.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.