Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Криптосите под натиск. Фокусът сега се измества към Конгреса

14-03-2018

 

Цените на крипто пазара бяха ясно подложени на натиск през последните няколко дни. Първо, беше новината за японския регулаторен орган, който искаше да затвори погрешните борси. След това дойде редът на SEC да застраши ICOs и борсите, които са хоствали ICOs. От SEC казаха, че повечето от първичните предлагания на монети функционират без необходимите разрешения и разпоредби.

До този момент виждаме пазарът на ETH като основен носител на тежестта от спада. А това задържа цените на Еthereum под региона $ 700, докато пишех този анализ. Очаквам този натиск да продължи засега на крипто пазарите. Но все пак се надявам на по-нататъчно развитие, което ще помогне на търговците и инвеститорите отново да възвърнат доверието си в пазара. Но отбелязвам, че е малко вероятно това да се случи в краткосрочен план, тъй като цените на BTC също се търгуват под $ 10 000 и консолидацията вероятно ще продължи.

Ripple пък е изправен пред собствените си предизвикателства, тъй като загуби съдебно дело, което само допринася за объркването и несигурността на пазарите. XRP завърши вторник сравнително плоско, спадайки съвсем леко до 0.7606 долара.

По-рано тази сутрин цифровата валута опита да се вдигне нагоре, достигайки връх на $ 0.79, но в момента се търгува в почти същия рейндж като вчера.

Първата съпротива за Ripple е при 0.8126, последвана от 0.8280 (върхът от понеделник), но аз мисля че инвеститорите нямат основание да вдигнат цената над $ 0.80 преди днешната сесия в Конгреса. Ако криптовалутата не успее да направи ясен пробив над върха от тази сутрин, вероятно ще видим, че Ripple ще възобнови мечешкия тренд, сформиран началото на тази седмица. В посока надолу, най-близката подкрепа се вижда на 0.73 долара.

Въпреки това денят напред ще бъде определен не само от нивата на подкрепа и съпротива, но и сесията за криптовалутите и ICOs в Конгреса и дали ще има някаква причина за безпокойство от регулаторна гледна точка. Добра сесия в Конгреса по-късно днес може да проясни нещата на крипто пазара в близко бъдеще и да изненада крипто биковете.


В крайна сметка за мен сега криптовалутите и най-вече BTC започнаха да действат по-скоро като валути, а не като спекулативна мания. А това означава, че движенията е повече от вероятно, че ще бъдат по-ограничени от предходните. Не забравяйте да следите и нашите търговски сигнали, за да сте в час с тези движения.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика