Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът се възползва от позитивните нагласи

28-02-2018

 

Криптовалутите продължиха ръста си вчера и повечето основни виртуални валути се търгуваха по-високо в сряда сутринта.

Bitcoin се вдигна леко с 3.71% по време на търговската сесия във вторник, доближавайки се до нивото 11 000. Ethereum нарасна с 1,1% до $ 883,04 на борсата Bitfinex, но по-рано днес върна част от печалбите.

Новините, че самопровъзгласилият се създател на биткойн Craig Wright е бил съден определено привлякоха известно внимание.

Но по-важни доклади дойдоха от регулаторните органи на Китай, които планират да проучат подробно хората и компаниите, участващи в банкиране и бизнес с онлайн разплащания, заподозрени в улесняване на търговията на криптовалути в офшорни зони.

На други места, след пускането на Петро от Венецуела миналата седмица, Иран ускори реториката си за стартирането на своя собствена криптовалута. И сега има дори слухове, че Турция може би разглежда потенциала за дигиталната монета, подкрепена от правителството.

Върховният съд на Израел пък издаде временна съдебна заповед, с която забранява на Leumi Bank да ограничи банковата дейност на крипто брокера Bits of Gold. Решението на Върховния съд, което е описано като "прецедент", означава, че банките като цяло не могат да ограничават сметките, свързани с крипто индустрията.

В същото време израелската данъчна администрация съобщи миналата седмица, че ще счита криптовалутите за собственост по отношение на данъците, а през август 2017 г. израелската Комисия за ценни книжа обяви, че евентуално ще започне да регулира първоначалните предлагания на монети (ICO).

Технически анализ на Ethereum

Ако цената може да пробие нивото от 900 долара, тогава пазарът би трябвало да тества психологическото ниво $ 1000. Това би било хубава възможност за покупки, тъй като предлага 10% възвръщаемост. В посока надолу пазарът би следвало да намери подкрепа около равнището $ 800. Смятам, че пазарът продължава да намира много причини за рали към този момент и в крайна сметка мисля, че можем да видим пробив над 1000 долара. Но това може би ще отнеме известно време, тъй като това равнище е силна съпротива и може би ще видим първоначално отдръпване преди изграждането на възходяща инерция.


 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.