Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът се бори. ETH и BTC отново в червено

09-05-2018

 

През последните няколко дни настроенията на крипто пазара се обърнаха към по-негативни, тъй като инвеститорите се фокусират отново върху перспективите пред регулациите. Новините определено са повече тази седмица, отколкото през април, като несигурността относно класификацията на съответните монети, включително Bitcoin, е фактор, който трябва да се има предвид.

В резултат пазарът на Ethereum падна по време на сесията във вторник. Въпреки че се понижи, обаче, Ethereum падна по-малко от много други крипто валути, които следя.

Дигиталната валута достигна нивото от $ 723,46 вчера, но започва да се стабилизира, докато пишех анализа си. Пазарът има достатъчно подкрепа отдолу в близост до $ 700, затова мисля, че е само въпрос на време, преди купувачите да се завърнат.

Да, напоследък виждаме по-ниски върхове и дъна, но преди това цените бяха много експлозивни в посока нагоре. Чувствам, че е само въпрос на време, преди ловците на стойност да се върнат, затова ще следя за малък отскок, за да добавя бавно към по-дългата си основна позиция. Не ме интересуват продажбите (скъсяването) на този пазар, докато не видя ясен пробив под нивото от 625 долара.

Междувременно, търговците на Bitcoin също станаха свидетели на спад и търсене на подкрепа. Имаме подкрепа отдолу, така че, макар пазарът да бе леко на червено през последните 24 часа, все още има възможност купувачите да влязат.

Bitcoin падна срещу американския долар, тъй като се оказа, че технически нивото от $ 9 400 осигурява добра съпротива. В резултат на което цената се приближава до равнището $ 9 000 отдолу, което, разбира се, има по-психологическо значение от предходната подкрепа при $ 9 200. Мисля, че пазарът вероятно ще намери купувачи около тази зона. Но ако видим ясен пробив под $ 8800, това ще ме накара да преосмисля изгледите си.

В посока нагоре е възможно биковете да се опитат да изградят необходимия моментум за преодоляване на нивото от $ 10 000 - зона, която е силна съпротива както психологически, така и структурно.

Поглеждайки към Cboe Bitcoin Futures, контактът за май се понижи с $ 160 до $ 9 060, проследявайки основния пазар. А всички основни криптовалути остават и днес на червено, с Bitcoin Cash отбелязвайки най-тежките загуби по време на писането ми. Криптовалутата спадна с 5.55% до 1 512 долара.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.