Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът с позитивни нагласи след „вилицата“ на Litecoin

21-02-2018

Bitcoin имаше смесен уикенд, като ралито от събота с 9,2% направи обръщане в неделя и криптовалутата приключи деня с 5,6% ръст при $ 10 474.99.

По-голямо значение е фактът, че Bitcoin успя да пробие нивото $ 11 000, далеч от месечното дъно на $ 5 920. Основната дигитална валута реализира ръст от 77% от това равнище до тази неделя. Сега би трябвало психологическото ниво 10 000 да осигури една силна подкрепа през идните дни. А в посока нагоре следващата цел на биковете ще бъде в района на 13 000 – 13 500 долара.

Освен че пазарната нагласа към криптовалутите се подобри през последната седмица, доминиращата позиция на Bitcoin се забелязва отново. Парите на инвеститорите със сигурност се завърнаха на масата, а общата капитализация на крипто пазара сега се повиши до 511,72 млрд. долара, в сравнение с вчерашната стойност от 481,33 млрд. Пазарната капитализация на Bitcoin възлиза на 195,5 млрд. долара тази сутрин, което представлява около 40% дял.

Но определено историята на седмицата е вилицата на Litecoin и Litecoin Cash. Новосъздадената валута Litecoin Cash се повиши до интрадей върха при $ 9.61 с реализиран обем за първите 24 часа от над 14 млн. долара.

Какво представлява всъщност Litecoin Cash?

Новата криптовалута обеща нови токени на съществуващите притежатели (холдери) на блок 1,371,111, когато бе пусната в неделя, 18 февруари.

Litecoin Cash излезе от блокчейна на Litecoin около 1 ч. българско време в неделя и даде на всеки притежател на Litecoin по 10 нови монети за всеки Litecoin, който притежават.

Новата монета LCC ще използва алгоритъма SHA-256 на Bitcoin за копаене, което ще създава нови токени, докато оригиналния Litecoin използва Scrypt алгоритъм, който проверява транзакциите.

Фондацията Litecoin Cash твърди, че новата криптовалута има целеви блок от 2,5 минути, което е четири пъти по-бързо от Bitcoin, а таксите му ще бъдат 90% по-евтини от тези на Bitcoin.

Litecoin Cash може и да е скочила с повече от 145% в първите 24 часа от търговията си, но има да извърви още много дълъг път докато се утвърди.

Сега Litecoin е на ход

Litecoin спечели над 6% в понеделник, за да приключи деня около $ 225.95. Печалбата може и да не е особено впечатляваща за някои, но фактът, че имахме продължителна подкрепа на тези нива, прави перспективата за Litecoin по-възходяща в близко бъдеще.

По-рано тази сутрин криптовалутата направи ръст от 10.86% до $ 251.9, преди да върне леко назад до $ 240.80 по време на писането ми. През последните пет дни двойката LTC/USD се търгуваше в диапазона между $ 206 – 240. Ясен пробив над този рейндж ще бъде положителен сигнал и можем да очакваме рали до $ 270 и след това към $ 307.

По мое мнение Litecoin определено ще остане на фокус до края на месеца. Вилицата дойде и отмина, но инвеститорите на Litecoin все още са там, търсейки възможности за покупки преди пускането на LitePay на 26 февруари.


 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.