Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът продължава да се бори

05-12-2018

 

Тъй като инвеститорите се умориха от повтарящото се ценово действие, която не предлагаше възможности за бърза печалба на фона на скучната, дълга и бавна консолидация през 2018, нетърпеливите търговци потърсиха нови пазари, за да прехвърлят средствата си и решиха да ограничат потоците към Bitcoin. В същото време липсата на волатилност афектира и дей трейдърите и спекулантите от миналогодишния крипто бум. Така основната криптовалута бе изоставена поради липсата на инвестиции и липсата на мотивация на пазара да се върне около върховете от 2017 г.

 

Както вече споменах, Bitcoin е почти 70% от началото на годината и е намалял с около 80% от пика си от 20 000 долара, достигнат в края на 2017 г. А това е най-голямата корекция от 2013-2015 г. насам. Последният месец цените бяха сериозно засегнати най-вече от новината за Hard Fork в Bitcoin Cash.

 

Тази твърда вилица е тъмна страница в историята на Bitcoin, тъй като войната почти срина целия пазар до исторически дъна. Това същевременно предизвиква остри разпродажби и на другите криптовалути, причинявайки хаос в глобалната крипто индустрия.

 

Този ход накара много миньори да затворят магазина и да продадат активите си, за да възстановят загубата си от инвестиции, тъй като спадът на стойността на BTC под $ 4000 през втората половина на ноември увеличи оперативните разходи за копане без маржин на печалба. Много от миньорите, които затвориха, бяха спекуланти и аматьори, които дойдоха по време на бичото рали през 2017 г. Те изхарчиха значителна част от спестяванията си, вкарвайки ги в огромни загуби. Тъй като BTC/USD загуби повече от 30%, без видими признаци за рали, всички останали непрофесионални инвеститори се отказаха от търговията с Bitcoin.

 

В допълнение по време на срещата си в Аржентина лидерите на Г-20 решиха да създадат международна система, която да облага трансграничните плащания. Целта е да се уловят случаите на укриване на данъци. Тук те конкретно споменаха използването на криптовалутите в прането на пари. Страните участнички сега работят по предложение, което да бъде обсъдено на следващото събиране в Япония, преди крайната версия да бъде приета през 2020 г.

 

Въпреки че има достатъчно време, идеята, че всички водещи държави в света искат да облагат с такси крипто транзакциите, не помага ни най-малко на цифровите монети.

И все пак BTC/USD намери известна подкрепа близо до $ 3655 – 3 700. В момента основната криптовалута се търгува в рейндж между$ 3500 - $ 4500. Освен ако не станем свидетели на одобрението на Bitcoin ETFs от SEC до края на декември или някаква друга голяма новина не удари на пазара, Bitcoin е вероятно да остане в този диапазон на консолидация. Положителните новини или приток на средства от институционалните инвеститори също могат временно да променят хода на ценовото действие. По мое мнение е възможно да има известна фундаментална подкрепа за Bitcoin и цената да се възстанови над 4 000 щ.д. към края на месеца.

Технически, Bitcoin Cash ABC се понижи вчера с още 5,96%, след спада от 7,28% в понеделник, достигайки 147,07 долара. За деня напред връщането обратно над дъното от вчера при $ 147,07 ще подкрепи рали към върха от сутринта на $ 148,82. Нивото $ 150 също може да бъде вкарано в играта преди да последва някакво отдръпване. Но основна интрадей съпротива е кръглото ниво $ 160 (върха от вторник). За да бъде тествано това равнище, настроенията на пазара ще трябва да се подобрят съществено.

В посока надолу първата подкрепа и цел на мечките по Bitcoin Cash ABC е в района на $ 135. Следващата зона на подкрепа ще е около кръглите психологически нива $ 130 - 125.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.