Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът отчита умерени печалби

17-04-2019

 

Обзор на крипто пазарът в сряда:

Биковете на крипто пазара работиха сякаш извънредно, за да коригират след низходящото движение в понеделник. Bitcoin и всички други значими алткойнс направиха ралита вчера, радвайки се на големи печалби. Общата капитализация на крипто пазара спечели $ 5 млрд. през последните 24 часа.

BTC/USD се възстанови от последното си дъно на $ 4 964, за да се търгува около $ 5 195 по време на писането ми. BTC/USD се повиши с 2.37% на дневна база и тази сутрин продължава да се движи в рамките на текущия възходящ ценови канал. Bitcoin SV от друга страна остава най-губещата монета, понижавайки се с 8% след деактивиране на листването й от Binance, Shapeshift, Kraken и Blockchain.com.

Крипто пазарът бавно възвръща част от предходната си жизненост

На фундаменталният фронт имаме и доста положителни новини, които само могат да подкрепят биковете на крипто пазара. Гигантът eToro пусна най-новата си крипто борса eToroX, която ще бъде регулирана в Гибралтар. eToroX ще предостави на потребителите достъп до осем стабилни валути (включително швейцарски франк и щатски долар), които са създадени от eToro. Потребителите ще могат да купуват Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), XRP, Litecoin (LTC) и Dash. На разположение са и 37 двойки крипто монети-към-хартиени валути.

OKEx пък анонсира, че ще се разшири до европейските търговци, като предложи 3 нови fiat-to-crypto двойки. Базираната в Малта крипто борса, която има международно присъствие, ще предложи двойки на криптовалути с еврото, руската рубла и турската лира.

От друга страна вчера Forbes пусна списък за „Blockchain’s Billion Dollar Babies“, което ще рече компании, прилагащи блокчейн технология и които имат минимални приходи или оценки от 1 млрд. долара.

Списъкът включва компании в сферата на криптовалутите и блокчейн развитието, в допълнение към традиционните финансови компании като банки и клирингови къщи, хранителни компании, фирми за управление на доставки и др. Повечето от изброените компании са местни имена като Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft и Nestle.

 

В допълнение една от най-големите туристически компании в света направи също голяма крачка в света на криптовалутите. Corporate Traveler, подразделение на Flight Center Travel Group, със седалище в Австралия, вече е започнала да приема плащания чрез криптовалути. BitPay ще улесни обработката на плащанията, влизайки в стратегическо партньорство с туристическата компания.

Техническата картина на Bitcoin

Биковете по Bitcoin  успяха да пробият нивото $ 5 200, след като цената падна до $ 5 014 във вторник. BTC/USD успя да достигне връх при $ 5 230. А в момента ценовото действие се движи в рамките на формация бичи вимпел форми, с индикации за възходящ пробив. В посока нагоре имаме съпротиви при $ 5 278 (върха от 4 април), $ 5 300/8 (50% Фибо ниво на спада от 7 358 до 3 177 на седмична графика) и психологическото $ 5 400.

Въпреки това изглежда, че мечките се борят усилено и успяха да понижат цената до 5 189 долара по-рано днес. Вчера BTC/USD проби и сега се движи над SMA50 на 4-часовата графика, която понастоящем е локализирана при $ 5.108. Ясен пробив под нея, може да възобнови разпродажбите за тестване на силната психологическа подкрепа $ 5 000. Следващи подкрепи са $ 4 825 (38.2% Фибо ниво на горепосочения спад) и $ 4 977 (SMA 100 на 4-часова графика).

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.