Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът не показва признаци на живот. BTC остава в рейндж

10-10-2018

 

Bitcoin отново е на червена територия, спадайки с 1.45% за последните 24 часа. Изглежда зоната $ 6 600 ще бъде разделителната линия в пясъка между биковете и мечките за деня напред.

Защо основната криптовалута отново се  понижи под това равнище? На фронта на новините, МВФ въздейства с изявлението си във вторник. Фондът предупреди за бързото покачване на Bitcoin и по-широкия крипто пазар, както и за възможните неблагоприятни ефекти върху глобалната финансова система.

МВФ добави, че продължаващите кибератаки и нарушенията на сигурността създават допълнителна заплаха, особено ако блокчейн технологията се използва за улесняване на трансграничните транзакции. Въпреки че коментарите на МВФ не са нищо ново, моментът е по-важен, тъй като Г-20 и други искат да въведат регулаторна рамка за крипто пазара. Регулаторите и правителствата със сигурност се интересуват от проблемите, свързани с юрисдикцията, виртуалната същност на Bitcoin и другите криптовалути, които дават възможност на инвеститорите да заобикалят правилата и регулациите. А именно това в крайна сметка доведе до срещата на Г-20 да проучи и въведе единна рамка.

Съдейки по това, че Bitcoin не успя да възстанови загубите си за годината, липсата на положителни новини, несигурността по отношение на предстоящата регулаторна ситуация и чакащите решения на SEC за ETFs на Bitcoin работят срещу Bitcoin и по-широкия пазар. И то независимо от по-оптимистичния изглед на очакваните решения от SEC.

С МВФ, продължавайки да изразява загриженост относно Bitcoin и пазара, както и правителствата и регулаторите в ключови юрисдикции, търсещи по-голям надзор и контрол над по-широкия пазар, да не споменавам факта, че манипулирането на цените продължава, макар и по-малко очевидно. От всичко това веднага възниква въпросът ще може ли SEC наистина да продължи и да одобри ETFs или ще се наложи друго отлагане?

Струва ми се малко нереалистично да очакваме одобрението на ETFs, без да има стабилна регулаторна рамка, въпреки че се случиха някои странни неща и SEC може да поиска да продължи напред. Все пак одобрението на ETFs за Bitcoin може да даде по-голяма обосновка на SEC да поеме контрола върху американския крипто пазар.

BTC/USD по време на писането ми се търгуваше около $ 6 559 след неуспешния опит за пробив над $ 6 600. Към момента посоката на движение на цифровата монета № 1 е абсолютно неясна. А краткосрочната техническа картина потвърждава, че може би предости още консолидация.

Моите очаквания за деня са, че основната криптовалута ще продължи да се търгува в тесен рейндж между $ 6 600 – 6 500 (дъното от 4 октомври). Инвеститорите може би трябва да останат търпеливи и да изчакат доказателства за подобрение в тренда преди увеличаване на експозицията им. Върховете от септември остават ключовата зона на съпротива, която е нужно да бъде ясно пробита, за да сигнализира за ранните етапи на обръщане на тренда.

В рамките на деня, Bitcoin е подкрепен от пресичането на силни технически индикатори, разположени точно под текущата цена. Те включват SMA 100 и SMA 50 (на 4-часовата графика) и краткосрочната възходяща тренд линия от дъното на 17 септември. Убедително движение под тази зона би трябвало да даде по-нататъшна инерция на мечките, за да отведат цената към $ 6 400.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.