Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Крипто пазарът на червено, но TRON е на зелена територия

05-06-2019

 

Крипто пазарът отбеляза тежки загуби във вторник. Общата капитализация на всички дигитални активи в обращение спадна до $ 251 млрд. от 256 млрд. регистрирани по това време във вторник. Среднодневният обем на търговията се увеличи до 82 млрд. долара.

Пазарът на криптовалути се опита да се възстанови по време на азиатските часове в сряда, но Bitcoin и по-голямата част от топ-20 Altcoins все още са на червената територия, претърпявайки загуби от 1% до 9%. Продавачите на BTC/USD бяха в пълен контрол във вторник, като цената спадна от $ 8 102 до $ 7 500. Но всъщност Tezos и Ethereum Classic бяха най-губещите активи.

 

На целият този негативен фон може би ще попитате имаше ли някои цифрови валути, които успяха да реализират печалба? О, да и то каква печалба само. Ето и най-печелившите критовалути към момента:

 

Насочва ли се Bitcoin SV към $ 300?

След разцеплението (т.нар. вилица) през ноември 2018 г., Bitcoin SV и и Bitcoin Cash ABC се появиха на пазара. Оттогава цената на Bitcoin SV постепенно намаляваше. От 21 май, обаче, започна възходящо движение и цената в крайна сметка достигна най-високата си стойност от $ 252.06 на 30ти май. Само за последните 7 дни криптовалутата реализира завидните 81.88% ръст. След това цената започна леко понижение и се установи в района на $ 226.0 по време на писането ми.

 Ако BSV следва Вълновия модел на Елиът, вече имаме изградени три вълни. Сега след леко намаление до към $ 180 (вълна 4), скоро би трябвало да започне петата последна възходяща вълна. Ако това се случи, напълно вероятно е Bitcoin SV да тества региона около $ 300.


TRON е на второ място като най-добре представящ се Altcoin от топ-20

TRON (11-ият най-голям цифров актив с текущата пазарна капитализация от $ 2.3 млрд.) се превърна в неоспорим лидер на растежа за деня. TRX спечели над 5% през последните 24 часа, като се противопостави на общите мечи настроения на крипто пазара.

Може зад целият тази възходящ моментум стои новината, че главният изпълнителен директор на Фондация TRON, Джъстин Сън спечели обяд с Уорън Бъфет, гуруто на финансовите пазари и открит критик на криптовалутите. Може би той ще използва този шанс, за да популяризира дигиталните активи.

Чисто технически, TRX/USD намери подкрепа при психологическото ниво $ 0.0315, където е разположена и 100-дневната SMA на 4-часовата графика. Устойчиво движение под тази зона би следвало да отвори вратите към следващата цел на мечките в район на $ 0.0284 (SMA 200 на 4 часа), последвана от $ 0.0272 (SMA 50 на дневна графика).

В посока нагоре, ще е необходим ясен пробив над $ 0.0360 (върха от вторник), за да бъде възобновен ръста. Веднъж пробивайки това ниво, вероятността за повишаване на бичата инерция е висока, като следващия фокус на биковете ще е в района на $ 0.04. Тази зона беше отхвърлена при първоначалния опит за пробив на 2 юни.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи