Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Кои са следващите средносрочни нива на подкрепа и съпротива пред Bitcoin?

23-01-2019

 

Днес крипто пазарът се върна към предходните си търговски рейнджове след скока във волатилността вчера. Въпреки внезапното избухване на волатилността, пазарът на криптовалутите на практика остава непроменен на дневна база. Общата капитализация на дигиталните активи в обръщение възлиза на $ 120.9B днес срещу $ 120B във вторник.

Основните крипто активи се върнаха в диапазоните си след спада през уикенда, когато актуализацията за мрежата за Ethereum не успя да генерира промяна в ценовото действие.

 

Основните криптовалути се очаква да спаднат още днес, след като настроенията на инвеститорите се понижиха вследствие на коментар от старши съветник на Bank of England, който каза, че криптовалутата е безполезна, тъй като не успява да премине основните тестове на финансовите услуги. Въпреки това, дигиталните активите могат да възстановят цената над критичните нива на съпротива, ако опитът на законодателите в Уайоминг да приемат законопроект, който признава цифровите валути като пари бъде одобрен.

И все пак биковете или мечките ще успеят вземат превес на крипто пазара в кратък срок и дългосрочно?

Цената на Bitcoin се повиши с близо 1.60% за последните 24 часа. Първата цифрова монета тества критичното ниво $ 3600 във вторник, но съпротивата изглежда се оказва твърде силна за биковете засега. Някои експерти по криптовалутите смятат, че възстановяването на цените на Bitcoin е ограничено поради слабото търсене, предизвикано от силния мечи пазар през 2018 г.

Но аз смятам, че 2019 година, която ни предстои, ще бъде съществена за Bitcoin без съмнение. След повече от 10 месеца на непрекъснато падане, мисля че следващите 12 месеца ще бъдат решаващи за дългосрочното бъдеще на Bitcoin.

Всичко изглежда е готово за голям скок, когато говорим за краткосрочни и средносрочни перспективи. Най-близката цел на биковете в случай на отскок е $ 4 120. Това е мястото, където цената вече бе отхвърлена няколко пъти от EMA 200 на седмична графика. Пробив и затваряне над седмичната EMA 200 ще индикират силен възходящ импулс и може да предизвикат голямо рали нагоре. В такъв случай следващата съпротива се намира в района на $ 4 750 – 4 900.

Отново, гледайки седмичната графика, индикаторите MACD и RSI изглеждат доста добре за биковете. RSI докосна нивото 30 и е готов да набере възходяща инерция, докато има гигантска възходяща дивергенция на хистограмата на MACD.

В дългосрочен план, обаче, все още нямаме силни признаци за обръщане на основния тренд. И преобладаващата тенденция си остава низходяща. Ако мечките си върнат контрола, първата средносрочна цел е в района на дъното от средата на декември при 3 158 долара. Ясен пробив под тази зона ще изпрати много негативно послание към пазара, а регионът от $ 2 000 ще бъде следващата цел.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.