Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Кои са основните низходящи рискове за Bitcoin?

08-01-2018

 

Ripple спада, докато Bitcoin Cash и Litecoin изглеждат сдържани през ранната част на деня след печалбите от уикенда. Bitcoin продължава да се бори за посоката, с лек спад от 3.05% за деня до момента. През това време другите криптовалути продължават на изземат пазарния дял на Bitcoin.

Новините за затварянето на борси няма да бъдат добре приети, но това не би трябвало да доведе до твърде много тревога. Регулаторите и борсите изиграха своята ръка през изминалата седмица и това едва ли ще се промени скоро.

Вече видяхме в четвъртък как Coinbase убиха слуховете, че Ripple ще бъде включен. А и разговорът от миналия месец за търговия с вътрешна информация имаше последващо въздействие върху Bitcoin Cash. Това са само два примера за влиянието, които по-големите борси имат върху посоката на основните криптовалути. А в нерегламентираната среда, манипулацията вероятно ще бъде по-разпространена, отколкото предполагат новините.

Регулаторният риск остава един от ключовите рискове, пред които криптопазарът е изправен, а Bitcoin има най-голямата пазарни капитализация, така че може би има какво още да губи.

Тъй като пазарите започват да разглеждат Bitcoin като търгуем клас актив и по-малко като спекулативна инвестиция, от които могат да извлекат експоненциални печалби, чувствителността към шума ще бъде близка до въздействието на коментарите от централните банки върху физическите валути. Въпросът сега е дали борсите ще се възползват от позицията си на влияние, както правят централните банкери, или просто ще осигурят необходимите платформи на инвеститорите да търгуват?

Реалността е, че подобна стъпка би имала далеч по-голямо ценово въздействие, отколкото се наблюдаваше през последната седмица. Самият факт, че централните банки и правителствата все още имат властта да окажат такова значително въздействие върху децентрализираната, независима алтернатива на физическите валути показва, че може да имаме допълнителни изненади на криптопазара.

За сега, южнокорейското правителство изглежда склонно да даде възможност на борсите да продължат да действат. Въпреки това те със сигурност ще бъдат под засилен контрол и ако има повече кибератаки, които могат да бъдат свързани със Северна Корея, тогава могат да възникнат отново спекулации какво ще последва от правителството.

Друга добра новини за Bitcoin беше Китайската централна банка, която заяви, че няма да има забрана за добива на Bitcoin. Макар че разговорите за увеличаване на консумацията на електроенергия ще тестват новия открит интерес на правителството към околната среда.

От дългосрочна гледна точка вече споменах, че 2018 може да бъде годината на етера и Ripple и досега те се справят добре. Тъй като фокусът се измества от BTC пазара поради регулаторните и други проблеми, пазарът на ETH изглежда се превръща в основен бенефициент, тъй като цените се изстреляха нагоре. В момента Ethereum се търгува над района от 1200 щатски долара.
 

С поглед към останалата част от деня, очаквайте по-нататъшно консолидиране с леки възходящи сигнали за Bitcoin. От друга страна, очаквам възходящите настроения да продължат на пазара на ETH, тъй като все повече търговци и инвеститори се насочват към този пазар с надеждата за по-добра възвращаемост. Не забравяйте да следите и нашите сигнали за по-детайлна техническа информация.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.