Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Какво се случва в света на криптовалутите

14-11-2018

 

Основните криптовалути загубиха около един процент в началото на новата седмица, но те като цяло демонстрират завидна стабилност. Сега стабилният пазар допринася за разпространението на Bitcoin като средство за плащане. Имаше ежедневни съобщения в медиите за приемането на BTC за заплащане на стоки и услуги. В момента, въпреки че включването на способността за плащане на стоки и услуги с криптовалути има маркетингов характер, все пак колкото по-стабилен е пазарът, толкова по-голяма е вероятността големите доставчици на услуги да приемат плащания в дигитални валути.

И определено голямата дейност е съсредоточена в САЩ. Ето защо позицията на регулаторния орган в САЩ (SEC) има толкова силно влияние върху цялата крипто индустрия. Политиката за санкциите на Съединените щати отново има пряко въздействие върху въвеждането на криптовалути в развиващите се страни.

 

Наскоро Иран съобщи за крайните етапи на развитието на своята национална криптовалута, която ще бъде обвързана с Риала. Вероятно циркулацията на дигитални валути сред "държавите в черния списък" ще допринесе за ръста на обмена на криптовалути за реални стоки.

От друга страна, Ripple обяви, че си партнира с MUFG за улесняване на трансграничните плащания между Япония и Бразилия. NEM поскъпва последните 7 дни, след като Coincheck възобнови търговията с монетата.

Но голямата изненада бе, че крипто индустрията откри неочакван нов поддръжник. Ръководителят на Международния валутен фонд, Кристин Лагард похвали блокчейн технологията за това, че е "безопасна, евтина и потенциално полу-анонимна" и заяви, че „глобалните централни банки трябва да обмислят издаването на свои собствени криптовалути“.

Така експертите остават все още са леко оптимистични и относно краткосрочното бъдеще на Bitcoin. За последните 24 часа Bitcoin спечели едва 0.53%, следвайки плоската търговия в понеделник, за да приключи вчера с $ 6 429,2. Съпротивата при $ 6 500 продължава да осигурява таван на BTC преди решението на SEC за 9-те заявления на Bitcoin ETF.

Поглеждайки по-широкия пазар, Bitcoin Cash имаше известна гъвкавост през деня, с лека печалба от 2.24%, която понижава низходящия натиск преди утрешната вилица. А войната между двете страни на твърдата вилица, Bitcoin ABC и Bitcoin SV, продължава и днес.

За денят напред, задържането на Bitcoin Cash около $ 530 би трябвало да подкрепи рали към 540 долара, а впоследствие и към първата съществена интрадей съпротива $ 549.1. За да продължи Bitcoin Cash своя режим на възстановяване, вилицата ще трябва да бъде благоприятна, като всякакви разговори за нарушение може силно да натежат.

Неуспех за задържане над $ 530 може да предизвика по-нататъшен спад на Bitcoin Cash за тестване на сутрешното дъно при $ 519, последвано от $ 510. Първата важна подкрепа на деня се намира на $ 500.1, чийто пробив може да предизвика засилване на разпродажбите.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.