Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Какво се крие зад спада на Bitcoin

16-01-2018

 

Една от най-високопоставените Bitcoin борси, известна като Kraken, затвори миналата сряда за софтуерно ъпгрейдване и бе отворена отново за работа в събота. Въпреки това, докато борсата беше затворена нервни трейдъри бомбардираха социалните медии и сайтове с опасения, че Kraken може да са претърпели катастрофален крах. Kraken се счита за уважавана борса и повторното й стартиране през този уикенд успокои страховете от поредната грандиозна борсова имплозия.

Вчера Bitcoin се бори за посока през първата половина на деня, с криптопазара, обвит в силна несигурност. Инвеститорите изчакват да видят какво следва, тъй като правителствата в ключови пазари продължават да ограничават еуфорията.  

Новините продължават да циркулират по отношение на усилията на южнокорейското правителство да забрани борса на криптовалути, но все още не са обявили официално окончателното си решение. Имаше и слухове, че Security Exchange Commission в САЩ следи изкъсо криптоковалутите - и по-специално първоначалните предлагания на монети (ICO).

Известната несигурност относно влиянието на планираното от китайското правителство ограничаване на добива на Bitcoin също може да изиграе своята роля в посоката на Bitcoin в близко бъдеще.

Bitcoin е малко вероятно да види силен колапс, тъй като минния картел вероятно ще премести операциите по копаене в други благоприятни минни среди, където разходите за електроенергия са ниски и температурите са по-хладни.

Още е рано да се предположи, че спадът в неделя е в резултат на напредъка на китайското правителство в прекратяването на минното дело. Ще бъде интересно да видим кой ще се възползва от това решение на китайското правителство, като пазарът се насочва към Канада, Швейцария, САЩ и дори Индия.

Bitmain вече обяви Swiss mining arm и е в разговори с правителството на Канада за откриването на минни операции в Квебек. Според съобщенията Квебек произвежда значителен излишък от водноелектрически централи, който би могъл да задвижи минния бум.

Bitcoin беше в консолидация през изминалата седмица. След стартирането на търговията с фючърси в Чикаго, Bitcoin достигна рекордни висоти в средата на декември с връх близо до $ 20 000. Но само, за да бъдат притиснат след това надолу, тъй като настроенията се промениха относно перспективите за по-засилена регулация и начисляването на високи такси.

Честно казано на този етап смятам, че пазарът на Bitcoin загуби много волатилност и това би могло да продължи да се случва, тъй като институционалните търговци са доста по-активно ангажирани.


Цялата несигурност около регулаторите не понася на пазара и Bitcoin се търгуваше под 13 000 долара по време на това писане. Докато BTC/USD остава под $ 14200, вярвам че мечките ще вземат превес и цените ще продължат да се движат надолу по-нататък с цели в района на $ 11 000 и дори $ 8 000 в краткосрочен и средносрочен план.

 

Потоците със сигурност се обърнаха в полза на мечките на този пазар и на биковете ще им коства огромно усилие, за да го обърнат. Ако видим пробив на цената над 14 500 долара, мисля, че тогава пазарът ще има способността да достигне нивото $ 15 250.

 

С фючърсните контракти на Bitcoin, които осигуряват много малко насока, не забравяйте да търсите възможности и другаде. Следете нашите сигнали за търговия.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.