Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Какво донесе началото на 2018 г. за Bitcoin?

10-01-2018

 

2017 завърши с обещанието за Bitcoin на $ 20 000, но след това бързо го затри, заедно с много нови "инвеститори", надяващи се за ранен коледен подарък.

 

Какво, обаче, означава 2018 за тази криптовалута?

 

Първо, смятам, че криптовалутите сега ще станат „сериозни“. По-новите инвеститори, които една натопиха краката си във водата, само за да се удавят през декември, едва ли ще се върнат. Но ако Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin и други успеят да се докажат през 2018 г., дори нови инвеститори могат да бъдат привлечени на пазара, за да опитат късмета си. Но ще се случи ли това?

 

Банките и други "класически" финансови институции вече приемат финансовите технологии, криптовалутите и ICO-та много по-сериозно. Правителствата също започват да осъзнават, че, например, Ethereum е истински и мощен инструмент, способен на много повече от това просто да действа като монетна система. Концепцията за водещите счетоводни книги, смарт договори и блокчейн транзакциите вече стои много повече на дневен ред.

 

Bitcoin измина дълъг път, дори от октомври, когато инвеститорите се вълнуваха, че цената достигна $ 5000. И продължаваше да се издига до ноември (червената стрелка на дневната графика), когато видяхме първия спад надолу.

В ретроспективен план това сега изглежда като премигване, но отново ни показа, че нивата на 21-дневната, 55-дневната и 100-дневната EMAs (експоненциална пълзяща средна) са силни подкрепи. И така и стана, както видяхме в средата на септември, средата на юли, края на март и началото на януари. Това показва, без съмнение, че Bitcoin никога не е затварял под 100-дневната EMA.  А това ни дава критерий, който не би трябвало да подминем.

След свръх желанието на всички Bitcoin да достигне $ 20 000 до Коледа, спадът на 18-ти декември (лилавата стрелка) бе шок за някои. Но отново, 55-дневната EMA издържа и видяхме покачване на цената.

Понастоящем Bitcoin тества зоната около 21-дневната ЕМА. Виждам два сценария тук. Първият е Bitcoin да поскъпне и да пробие предишното ниво на съпротива при $ 16 431. Ако го направи - и цената надвиши $ 17 000, това ще означава, че купувачите отново са поели контрола и Bitcoin би трябва да се изкачи още по-нагоре.

Ако, обаче, криптовалутата направи точно обратното и падне под долната граница на рейнджа $ 12 911.70 – това ще покаже, че има повече продавачи отколкото купувачи в момента - и цената вероятно ще спадне до 55-дневната, а вероятно и до 100-дневната ЕМА.

Независимо обаче от своя червен завършек на 2017 г., Bitcoin все още е най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, с пазарна стойност от около $ 257 милиарда.

Като фон на всичко това, има силен слух, че Amazon е на път да приеме Bitcoin като начин на плащане. Патрик Бърн, изпълнителен директор на Overstock, заяви че скоро Amazon няма да има друг избор освен да започне да го приема. Той е цитиран да казва: "...те трябва да последват примера. Ще бъда изумен, ако него направят, защото не могат просто да отстъпят тази част от пазара на нас, ако ние сме единственият основен голям сайт, приемащ Bitcoin".

 

Скот Мълинс, изпълнителният директор на Amazon, потвърди, че Amazon "работи с финансови институции и криптоексперти, за да стимулира иновациите и да улесни експериментите без триене".

 

Ако слухът за Amazon се окаже верен, цената на Bitcoin вероятно ще се изстреля в орбита! Бъдете подготвени…

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.