Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Как три от най-големите измамни монети привличат инвеститори

07-11-2017

Покачвания в цената и стойността като тези на Биткойн полагат стабилна основа за измами. Когато измамите се случват има много ценни и поучителни моменти. Когато залагаш трудно изкарани пари в очакване инвестицията ти да се възвърне,  бдителността и надлежната проверка са задължителни.

Измамите веднага оронват моралността

Не е приятно да попаднеш на измама, която се възползва от доверието на хората в цялостта на един бизнес. Това отношение по никакъв начин не бива да се търпи, дори за секунда.

И все пак мошеничеството е както изкуство, така и наука. Определено си струва за всеки инвеститор и Биткойн ентусиаст да разбере как работят похватите на тези хора. В тяхна полза е измамниците да бъдат изкарани наяве, за да може следващият новобранец да се възползва от информацията и да ги разпознава.

Измамите не са монети или проекти, които задължително са неприятни и отблъскващи и дори това да се окаже вярно, понякога това са наложителни, но в никакъв случай достатъчни причини, за да бъде наречено нещо мошеничество. Ако беше така самият Биткойн щеше вече да е минало. Имате ли представа колко пъти дневно някой работещ в тази сфера вижда или чува думата "измама"?

Методите, които са разгледани в тази статия, на пръв поглед могат да изглеждат косвени, защото е възможно все още да не е постъпила всичката информация. Нещо също толкова важно е, че участващите лица може да са спестили известно количество информация, тъй като в повечето случаи най-разпалени вярващи са хората, които разбират последни.

Bitconnect

Ако се чудите дали е възможно да има мулти-милиардна измама, която да се развива право пред очите ни, криптовалутата Bitconnect е много добър пример за това. За една година се е превърнала в интересна за следене инвестиционна платформа, но със сигурност не поради причините, на които създателите и поддръжниците й се надяват.

Прекалено очевидно се забелязва, при положение, че всеки месец възвръща инвестициите в двуцифрени проценти! Гарантирано! Какво ли може да се обърка?

Странното е, че това може и да е възможно, но за кратко. И все пак цените се покачват драстично, което спасява Bitconnect от моментален срив.

Може би са създали търгуващ робот, който да печели от всички криптовалути на  днешния монетен пазар. Просто е, сваляте патентования и "напълно безопасен" софтуер и само гледайте. След като потребителите надхвърлят инвестицията си от 10.000 долара, ще им бъде гарантирана 0.25% печалба в срок от 4 месеца, и добавяйки 9000 долара върху нето сумата.

Тази привлекателна програма е опората, на която се оповава Чарлз Понци и прави чудеса. Нека хипотетично кажем, че всеки получава процент от нето сумата на всеки нов инвеститор. Това само по себе си може да издържи по-стари печалби на един стабилен пазар. Цените и манията са това, което прикрива истината, а Bitconnect вирее в създалата се илюзия.

Хора, които са успяли да направят ранни инвестиции в схемата на Bitconnect ще пожънат невероятни печалби, а една голяма част от тях се предполага, че имат малко или никакъв опит в сферата на инвестициите.

Onecoin

Това е по-добре позната и разбрана криптовалута. Няма много хора, които да вярват, че е истинска така че няма нужда от задълбочаване върху нея.

Щаб квартирите са в Дубай и Белиз - две точки с огромно разстояние помежду си. По всичко си личи, че Onecoin би си отивала с методиката на Понци, тъй като слага маска на информативна криптовалута, която подтиква към инвестиция.

Onecoin предлага пакети с токени, които варират в десетки хиляди долари. Тези пакети могат да бъдат ползвани за копаене на монети на Onecoin. Тази система напомня стар съвет за инвестиране: "Разучи лъжите, за да намериш по-големите истини:  затова обичам измамите.".

Компанията не се колебае да набляга върху това, че не предлага толкова криптовалута, колкото литература. Събранията са чести и се обсъждат определени теми, но хората искат криптовалута. За кратко можеше да се обменя Onecoin за евро на лични пазари, а това колко пакети биваха закупувани, определяше достъпността на монетите. Пазарът лимитираше монетите умишлено, за да ги кара да изглеждат по-редки и ценни. На случаен принцип системата спираше за поддръжка и когато биваше възстановена, някои поръчки  липсваха.

Bitpetite

Наскоро Bitpetite изчезна, както изчезнаха и всичките пари на инвеститорите. Гарантираше огромни възвръщания до с по трицифрени проценти. Обещаваше 147%, което някак винаги е било подсказка, при положение че можеше да обещае и 150%. Предполага се, че незакръгленото число играе в полза на легитимността.

Сайтът им беше ту включен, ту не и нещата не изглеждаха розови за хората, които разчитаха на компанията, защото изчезнаха дори профилите им в социалните мрежи.

Общото между тези криптовалути е големите обещания, бързи печалби и гаранции.  Всеки трябва да си изкара поука и от трите. Когато лъжите им са изложени на бял свят, могат да ни насочат към по-големите истини. Нищо от обещанията им няма стойност в реалния свят и колкото по-бързо научим този урок, толкова по-добре.

Преведено от: www.news.bitcoin.com