Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Как и защо да си закупите NEO - китайският Ethereum?

26-03-2018

 

Днес искам да обърнем малко повече внимание по-специално на една определена крипто валута. NEO, първата китайска Blockchain технология с отворен код, имаше забележително увеличение на цените през предходната година.

NEO, по-рано известна като Antshares, е първата крипто валута с отворен код, стартирана в Китай през 2014 г. Бяха издадени 100 милиона NEO монети. Antshares промени името си на 22 юни 2017 г., като NEO е гръцката дума за нов, новост и младост.

NEO има още един крипто-токен, наречен GAS, който преди беше известен като ANC-Antcoins. Разликата между NEO монетите и GAS токените е, че NEO представлява собствеността на блокчейна, докато GAS дава право да се използва системата.

NEO е блокчейн проект с нестопанска цел, който използва блокчейн технология и цифрова идентичност, за да дигитализира активи, да автоматизира управлението на цифрови активи чрез интелигентни договори и да реализира "умна икономика" с разпределена мрежа.

Когато търсите да купите NEO монети с Bitcoin, Ethereum или физически пари, можете да го направите директно от някоя борса и след това да ги прехвърлите на друга борса, който поддържа NEO. В този случай аз препоръчвам намирането на борса, която да поддържа всички тези опции. Такава една е Hitbtc.

Според прогнозите на сайта finder.com криптовалутата ще бъде на цени около $ 294 в края на тази година или ще реализира ръст от 75%. По мое мнение наистина все още потенциалът на тази дигитална валута не е разгърнат напълно. Но все пак имайте предвид, че екипът на NEO и притежателите на монети имат някои важни предизвикателства, пред които да се изправят: NEO има силна роля на ICO пазара, по-специално в Китай. Пазарът на ICO все още е в началния си стадий и Ethereum контролира токен финансирането. NEO има напреднала технология, може би по-добра от Ethereum, което прави монетата рискова инвестиция, но евентуално с висока възвръщаемост.

Тъй като NEO е сравнително нова, голяма част от бъдещия й потенциал за печалби би трябвало да е отчетен вече в цената. И така, инвеститорите, които са убедени, че NEO ще бъде прегърната от корпоративния свят през следващите години, биха направили добре ако инвестират сега.

Що се касае до текущата техническа картина, низходящият тренд натежа през уикенда, като NEO спадна с 5,8% в събота. Лоши новини имаше и тази сутрин, а именно неуспехът на NEO да тества първите нива на съпротива за деня. Това потвърждава мечата тенденция, формирана по-рано.

В момента на писане NEO спадна до 60 долара. За деня напред, връщане към върха от сутрин на $ 66.05 може да подкрепи по-нататъшна инерция до съпротивата $ 67. Но ще се нуждаем от съществена промяна в настроенията през останалата част на деня, ако искаме да видим по-трайно рали. Мечките продължават да оказват натиск след формирането на низходящия тренд от 79.60 миналия вторник и според мен ще продължат да надделяват в кратки срокове.

Неуспех за пробив над днешния връх и над съпротивата $ 63.13 ще продължи да поддържа мечешките настроения с първа цел в района на подкрепата $ 56.50.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.