Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Има риск от засилване на спада на Stellar Lumen

08-05-2019

 

В сряда сутринта всички Altcoins са надолу. Общата пазарна капитализация се понижи до 184 млрд. долара, което е спад от 189 млрд. долара във вторник. Среднодневните обеми на търгуване на крипто пазара са около 54 млрд. долара.

Binance потвърди нарушение на сигурността, което доведе до загуба на 7000 BTC в размер на 40,7 млн. долара. Тази новина постави крипто пазара под натиск, макар че реакцията бе по-малко тежка, отколкото можеше да се очаква. Поне засега.

Дългосрочните перспективи остават положителни за Bitcoin

Докато краткосрочният моментум е доминиран от паника и страх, причинени от новините за Binance hack, дългосрочната перспектива остава положителна. Техническата и фундаменталната картина предполагат, че най-голямата цифрова монета е достигнала средносрочно дъно. Сега предстои да видим дали Bitcoin е готов за продължително възстановяване.

Тази седмица темповете на растеж му позволиха да достигне нивото $ 5 800, което в края на 2017 г. беше важна подкрепа. А това е добър бичи сигнал. Що се отнася до техническия анализ, няма кой знае каква съпротива, пред която Bitcoin да се изправи по пътя до $ 6 050 - $ 6 250.

Причината за скорошния ръст може да са слуховете, че най-голямата световна инвестиционна компания Fidelity с активи на стойност $ 7 трлн. ще стартира услуги за крипто търговия за институционални инвеститори с акцент върху Bitcoin. Компанията все още не е потвърдила това директно, но наскоро проведе проучване сред 400 институционални инвеститори. Проучването показа, че половината от анкетираните искат да инвестират в цифрови активи.

А след поредицата слухове Facebook най-после потвърди работата си по разплащателна система с дигитални активи под името Project Libra. Facebook планира да пусне своя цифрова монета с пълна екосистема. Въпреки че създаването на монета може да бъде технологично незначително, включването на партньори и търговци е съвсем различен въпрос. Facebook използва своето влияние, за да привлече търговци и финансови компании, както и да търси партньорства с VISA и Mastercard за постигането на цялостна платежна система.

Stellar Lumen е под силен натиск срещу долара, Bitcoin и Ethereum

Bitcoin остава непроменен, докато по-голямата част от топ-20 Altcoins претърпяха загуби. И докато Binance Coin (BNB), Cosmos (ATOM), Monero (XMR) и Cardano (ADA) са сред най-губещите, цената на Stellar Lumen не успя да се задържи над съпротивата $ 0.1040 и спадна спрямо USD.

Миналата седмица Stellar Lumen тества подкрепата $ 0.0955 и отскочи след повишаването на BTC. Цената дори проби над $ 0.0980 и 55-дневната SMA (на 4-часова графика). И накрая, имаше пробив над $ 0.1000. Но цената така и не успя да затвори над $ 0.1040. По-важното е, че имаме низходящ тренд линия, локализирана около $ 0.0993 на 4-часовата графика. Същата тренд линия действаше като силна бариера за биковете в много случаи и предотвратяваше пробиви нагоре.

Така че интрадей сигналите остават мечешки. В посока надолу следващата ключова подкрепа и цел на мечките е $ 0.0900. Ясен пробив под нея може да отведе цената към нивото $ 0.0850. От друга страна, ако цената обърне нагоре, ще тества отново нивата $ 0.0980 и $ 0.0990. Но е необходим ясен пробив над $ 0.1000 и 55-дневната SMA (0.0990 на 4 часа), за да видим засилване на възходящата инерция за ретестването на 1.1042.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.