Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Готови ли са биковете по Ethereum за възстановяване?

18-03-2020

Страхът от разпространението и въздействието на COVID-19 продължава да държи повече инвеститори настрани от пазарите

 

Миналата седмица и този понеделник бяха тежки за световните финансови пазари, а катастрофата бе причинена от пандемията на Коронавирус. Повлечен от традиционните финансови инструменти, крипто пазарът също се срина и Bitcoin загуби 34% през последните 7 дни.

 

Тази сутрин основните крито валути намериха отчасти подкрепа, но аз очаквам риск апетитът да продължи да се влияе от новините около Коронавируса. Въпреки текущата привидна стабилност, инвеститорите изглежда отбягват пазара, като предпочитат да гледат само отстрани. Спадът миналата седмица показа, че статута на Bitcoin като актив-убежище бе разбит на парчета.

Възстановяване над $ 6 000 ще бъде нужно, за да могат биковете по BTC да проправят път за повече действия към $ 7 000. Но аз мисля, че BTC/USD технически не е готова. За да проправи пътя за значително движение на цените на север, двойката трябва да преодолее натиска за продажби при H4 50 SMA ($ 6000). Следващата критична съпротива е при психологическото ниво $ 7000. А след нея идва 100 SMA, която е локализирана при $ 7 339 на четиричасова графика.

В началото на седмицата общата пазарна капитализация достигна връх от $ 164.76 млрд. преди да се плъзне до дъното $ 131.81 млрд. Бичата инерция във вторник доведе до възстановяване на нива от 150.13 млрд. долара в сряда сутринта.

Доминирането на Bitcoin се върна до нива от 64% при разпродажбата в понеделник, а към момента на писане е около 63.8%. 24-часовите търговски обеми на крипто пазара възлизат на $ 121.05 млрд.
 

Ethreum в консолидация след срива от миналата седмица


Подобно на останалите крипто активи, Ethereum преживя огромна паническа разпродажба и цената се срина от 206 до 86 долара. След установяването си над нивото от $ 100, обаче, Ethereum започна увеличение спрямо щатския долар вчера. Въпреки това като цяло цената консолидира във формация триъгълник на дневна графика и сега се опитва да пробие низходящата тренд линия на фигурата. На часова графика Ethereum в момента тества подкрепата при долната крива на 20-дневния Bollinger Bands.

Непосредствена съпротива се вижда на 115.50 долара, където е 23.6% Фибо корекция на последния спад от $ 206 до дъното $ 86.46.

Ако биковете успеят да пробият важната зона на съпротива от 120 долара (100-часовата SMA), Ethereum може да е готов за силен ход нагоре в близко бъдеще. Следващите ключови препятствия за биковете е близо до нивата от 132 и 146 долара.

Ако, обаче, Ethereum не успее да пробие както триъгълника, така и съпротивата при $ 120 нагоре, това може да стартира нов спад. Най-близките нива на подкрепа са близо до 112 и 110 долара.

Индикаторът RSI седи на ръба на зоната за препродажба. SMA 200 е на прага да пресече над SMA 20 на дневна графика. Ако това стане, ще имаме потвърждение на силно мечешкия модел „death cross“. Какво ни говори всичко това? Отговорът е, че докато биковете могат да останат отговорни за движението в краткосрочен план, цялостните пазарни настроения все още остават мечешки. В допълнение MACD също клони надолу.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.