Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Готов ли е Bitcoin да тества отново $ 10,000 след спада в сряда

08-03-2018

 

Bitcoin се срина в сряда следобед, в отговор на изявление от SEC, призоваващо всички крипто борси да се регистрират в Комисията по ценни книжа (SEC), тъй като криптовалутите се класифицирали като ценни книжа.

След излизането на новината, Bitcoin падна с 11,6% до интрадей дъно при $ 9450, пробивайки под $ 10 000 за първи път от края на февруари.

Единствената добра новина за Bitcoin инвеститорите бе фактът, че подкрепата при $ 9255 не беше тествана и пробита, а Bitcoin закри деня с понижение от 7.8% до $ 9908,9.

Ако инвеститорите търсят обръщане тази сутрин, нещата не определено не изглеждат по-добре. По-рано днес Bitcoin тества важното психологическо ниво $ 10 000 и направи интрадей връх при $ 10 037, но впоследствие дигиталната валута спадна до $ 9508,1 по време на писането ми.

Такива събития само показват как нивата на подкрепа почти не играят важна роля, когато става въпрос за новини от подобна величина и то, произлизащи от SEC. Човек само може да се опита да си представи как Bitcoin ще отговори на по-значимите изисквания на SEC…

Настоящите нива могат да се считат като атрактивни за инвеститорите, търсейки възстановяване на загубите от тази седмица. Загубата от върха в понеделник до дъното в сряда представлява 19.15%. Но възможността за нови новини от SEC със сигурност ще тества търпението на инвеститорите и днес.

С цялата тази несигурност, обхванала крипто пазарите сега, Bitcoin ще трябва да пробие 23,6% Фибоначи нивото около $ 9978,17 и да се придвижи през днешния интрадей връх на $ 10 037, преди да тества първата голяма съпротива на $ 10 715.

Неуспехът за пробив над $ 9978,17 вероятно ще отведе цената в неутрална търговска зона за тестване на най-близката подкрепа в района на $ 9600 по-късно през деня. А ясен пробив под това равнище ще отведе цената за тест на $ 9255.

Мисля, че пазарът ще продължи да бъде много волатилен. Но на този етап подозирам, че ако бъдете достатъчно търпеливи, в даден момент трябва да получите очевиден отскок, при който да можете да започнете да купувате. На този етап е ясно, че все още го нямаме и днес може да се окаже просто още един променлив и нестабилен ден за цената на Bitcoin. Бъдете нащрек за нови фундаменти, които могат да послужат като пазарни двигатели…

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика