Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Геополитиката зададе тона на крипто пазара в първите дни на 2020

08-01-2020

Войната в Иран стимулира търсенето на крипто пазара през първата седмица на Новата година

Новата година стартира с подобряване на настроенията в крипто сферата. Войната между Съединените щати и Иран касае всички страни по света. Някои хора се притесняват, че това може да предизвика Трета световна война. От друга страна, фондовият пазар в САЩ остава волатилен на фона на опасенията, че отмъщението на Иран може да причини хаос.

Пазарът на криптовалути изглежда се възползва от ситуацията между САЩ и Иран, за да набере възходяща инерция. Главно Bitcoin се представя като сигурно убежище за инвеститорите, особено защото е децентрализиран и може да функционира без цензурата на което и да е правителство. Останалата част от пазара на криптовалути съответно реагира в тандем с Bitcoin и има вероятност бичият импулс да продължи.

Bitcoin подновява надеждите за 2020 г.

Основният дигитален актив направи внезапен скок с 5.52% през последните 24 часа. Съответно и Altcoins показват сила. Най-големи печалби сред алткойните имаха Chainlink (LINK) с 15.70% ръст и Litecoin (LTC) с 5.83%.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите вече възлиза на 217,7 млрд. долара, а процентът на доминиране на Bitcoin нарасна до 69.1%.

Технически, Bitcoin би трябвало да се задържи над $ 8 300, за да видим тест на първата съпротива при $ 8 516.3/600.

Можем да очакваме, че новините ще окажат съществено влияние в деня, като волатилността вероятно ще дойде от събитията в Близкия изток. Считам, че Bitcoin може да пробие второто основно ниво на съпротива, ако САЩ реагират на атаките на Иран срещу военни бази в Ирак. Но този регион между $ 8 877 – 9 000 долара вероятно би ограничил бичия моментум в случай на продължително рали през деня.

Ако цената не успее да се задържи над първата съпротива, първата дигитална монета може да отстъпи назад.

Litecoin с рали от 5.83% в понеделник

LTC/USD се движи в краткосрочен възходящ канал с горната граница, създадена от горната линия на 4-часовия Bollinger Bands при $ 48.00. Подкрепата пък е създадена от SMA 50 на дневна графика и средната линия на 4-часовия Bollinger Bands около $ 44.00. Убедителен пробив и движение в която и да е посока би трябвало да създаде силна инерция и ще позволи развитие на по-нататъшно ценово действие в посока.

От техническа перспектива имахме бичи кросоувър на пълзящи средни на четиричасовата графика. Тъй като SMA 50 проби над SMA 200 това индикира продължение на възходящото движение. В посока нагоре $ 50 може да бъде следващата цел за биковете. Ясен пробив на това психологическо ниво ще отвори вратите към съпротивата $ 50.70, където е разположена 100-дневната SMA. LTC/USD се търгува под тази SMA от средата на юли 2019 г., което означава, че биковете може да изпитат трудности да я пробият от раз.

От друга страна, устойчив спад под $ 44 ще обърне краткосрочните изгледи в низходящи и ще върне $ 40 обратно на фокус. Тази подкрепа е последвана от дъното за 2020 г. на $ 38.74 и долната линия на дневния Bollinger Bands - $ 37.60.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.