Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Facebook пусна проекта си за криптовалутата Libra

19-06-2019

 

Bitcoin се възстанови от ранните загуби, за да се търгува над $ 9 400

Bitcoin отбеляза драматичен ръст през последните 3 дни, след като още един бичи уикенд помогна за изстрелването на криптовалута #1 над 15% до нов годишен връх. В момента можем да видим, че цената не успява да тества повторно върха $ 9 438 - който остава най-критичната краткосрочна съпротива. Когато Bitcoin пробие над това ниво, това ще сигнализира началото на силен бичи пазар.

Общата пазарна капитализация спадна до 284 млрд. долара от 288 млрд. във вторник. А среднодневният обем на търговията е непроменен на 53 млрд. долара.

Facebook накрая пусна дългоочаквания си проект за криптовалута, наречена Libra

Социалният медиен гигант Facebook накрая стартира дългоочаквания си проект за финансова инфраструктура, базиран на криптовалута и блокчейн. Новата валута Libra ще бъде подкрепена от активи с ниска волатилност като краткосрочни държавни облигации от реномирани централни банки, както и банкови депозити.

Дългият списък от партньори включва PayPal, Visa, Mastercard, Uber и много други - но не и банки. Фирмите ще имат възли в новото независимо дъщерно дружество Calibra. Какво, обаче, означава това за съществуващите криптовалути?

Три от причините, поради които криптовалутите могат да се възползват от проекта Libra

С пускането на собствена цифрова монета, Facebook признава важността на технологията и необходимостта от криптовалути. Това служи като печат на одобрение за Bitcoin - който започна революцията - и всички останали. FB също така прави криптосите модни - няма нищо по-масово от компания, която има два милиарда потребители.

 

От друга страна, влизането на Facebook в играта – което е в процес на нарастващ регулаторен контрол – може да издейства по-сериозен подход от Комисията за ценните книжа и борсите (SEC), за да одобри и първия Bitcoin ETF. Така безкрайните отлагания може би ще приключат. Ако бъде пуснат ETF за криптовалута - цените могат да нараснат.

Мнозина обаче се чувстват некомфортно с използването на лични данни от Facebook и избират други услуги за съобщения, като Telegram и Signal. Същото може да се случи и с криптовалутите.

Подозрението, че валутата Libra и нейните сделки са наблюдавани от Марк Зукърбърг, може да хвърли по-положителна светлина на съществуващите предложения, които са децентрализирани. Използването на валута, която е свободна от корпоративни интереси, е по-привлекателно. И това може също да повиши цените.

Ripple пък обяви партньорство с MoneyGram

В навечерието на големия изблик на Facebook, Ripple обяви значително партньорство с MoneyGram - втората по големина в света услуга за парични преводи. Сделката е още една възможност Ripple да използва своя xRapid протокол за разплащане. Уникалната характеристика на xRapid е възможността за прехвърляне на стойност без банкова сметка, като се използва активът XRP.

Важно е да се подчертае, че партньорствата на Facebook не включват банки. Тези динозавърски институции могат да се окажат в борба с Facebook и може би ще разчитат повече на Ripple като партньор. Но все още е твърде рано за подобни спекулации. Въпреки това, можем внимателно да преценим, че Ripple има шанс да стане победител.

Третата по големина монета с текущата пазарна капитализация от $ 18,2 млрд. спадна с 2.23% за последните 24 ч. и се търгуваше при $ 0.4303 по време на писането ми. За седмицата Ripple е нараснал с 9.18%.

За предстоящия ден, пробив над $ 0.4404 (върха от неделя) ще подкрепи възходящия интрадей импулс. Ако бъде подкрепен от широкообхватно крипто-рали, XRP на Ripple може да тества върха $ 0.4604 от понеделник.

Неуспех за ясен пробив над нивото $ 0.4404 може да сигнализира смяна на настроенията. Спадът до $ 0.42 може да вкара първата подкрепа $ 0.4143 в играта преди възстановяването.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.