Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Etheruem тества важни нива на подкрепа

29-03-2018

 

Крипто пазарът продължи своя мечешки тренд през последните 24 часа, но това, което би трябвало да насърчи биковете, е фактът, че те успяха да предотвратят по-нататъшен спад в рамките на вчерашния ден. А това обикновено е необходимо, за да се обърне тренда в близка перспектива. Вероятно консолидацията и рейнджовата търговия ще продължат в краткосрочен план на крипто пазара и ще трябва да изчакаме и да видим как консолидацията ще се развие.

Може да видим пробив нагоре или надолу на консолидацията, но на крипто пазара обикновено сме наблюдавали възходящи пробиви. Отбелязвам и фактът, че цените се понижиха толкова значително през последните няколко дни и сега са близо до някои региони на подкрепа. А това би трябвало да насърчи инвеститорите и търговците да купуват повече може би на тези нива, което пък би трябвало да помогне на криптовалутите да „останат на повърхността“ в краткосрочен план.

Имайте предвид също, че се насочваме към края на месеца и тримесечието, отбелязвайки края на данъчния сезон за повечето части на света и това също би следвало индиректно да помогне на биковете в тяхната цел да придвижат цените по-високо.

При Ethereum, обаче, нещата изглеждат по по-различен начин от останалите криптовалути. Пазарът на Ethereum направи леко покачване през ранните часове на търговската сесия в сряда. Нивото $ 440 предложи подкрепа, но пазарът все още е в низходящ тренд, тъй като има доста притеснения около тази дигитална валута. Поради това считам, че вчерашното движение бе добра възможност за продажби.

Докато пишех анализът си, ETH се търгуваше около $ 415 и вероятно ще се опита да тества нивото $ 400 в кратки срокове. Към момента за мен най-добрата стратегия на търговия е "продажби при ралитата", а ако видим възходяща инерция, то продавачите би трябвало да се завърнат близо до нивата $ 500 и $ 525. Когато става дума за Ethereum вярвам, че тази криптовалута е просто прекалено „болна“, за да продължи да върви по-високо за значителен период от време.

Ethereum също поскъпна срещу еврото, достигайки нивото от 375 евро по време на ранната търговия. В посока нагоре имаме значителна съпротива в района на 380 евро. Така че е възможно  да имаме около тази зона натиск за продажби. Но докато цената не успее да пробие над 400 евро, аз няма да се чувствам комфортно да купувам на този пазар, тъй като мисля, че е твърде мечешки.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.