Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ethereum в летаргия преди Constantinople

09-01-2019

 

Пазарът на криптовалути остава на зелената територия с огромното мнозинство от топ-20 монети, които демонстрираха положителен импулс в ранните азиатски часове. Ралито през уикенда, което тласна Bitcoin над критичното ниво $ 4 000, подобри настроенията на пазара. Въпреки това консолидацията в началото на тази седмица може да е сигнал, че биковете не са готови още за решително движение нагоре.

От фундаментална перспектива, може да отнеме време на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ за одобряването ETFs на Bitcoin, като временното закриване на правителството също оказва своето негативно влияние. Въпреки това, японските регулатори вече обмислят борсов търгуван фонд (ETF) за Bitcoin.

Монетата на Сатоши Накамото празнува 10-ия си рожден ден, а един ETF определено би бил добър подарък. А и графиките показват, че основната криптовалута има място да се придвижи с една стъпка нагоре.

Друг положителен фактор на крипто пазара в момента е модернизацията на Ethereum мрежата. Новият протокол, известен още като ъпгрейд под името Constantinople, е насрочен за 16-ти януари. А настоящият цар на алткоините към момента успява да задържи скорошните си печалби.

 

По принцип Constantinople си е hard fork. Вилицата ще се осъществи на 7 080 000 блока, което означава, че всички клиентски приложения с пълна поддръжка на възловата точка ще бъдат обновени в този момент и ще стартира новата версия на протокола, за да се избегнат многобройните вилици.

За разлика от неотдавнашната недобра организация с Bitcoin Cash, която доведе до объркана hard fork, общността на Ethereum няма несъответствия по отношение на предстоящите промени. И все пак, обаче, това може да доведе до период на несигурност и да създаде известни рискове за активните търговци. Може ли да видим по-нататъшно покачване на цената?

В момента Ethereum се търгува на цена около 150 долара или с 2% ръст за последните 24 часа. Въпреки това отстъплението надолу в понеделник предполага, че мечките отново работят, за да стопират ралито за възстановяване на криптовалутата. Затова, според мен, е напълно възможно да видим продължаване на консолидацията в близко бъдеще, докато мечките продължават да се опитват да натиснат цената към нивата преди Коледа.

Ако биковете успеят да наберат инерция, следващото ниво на съпротива е $ 161.25, където е разположена 100-дневната пълзяща средна на дневна графика в близост до върха от неделя.

Ясен пробив над това равнище би трябвало да осигури по-нататъшно покачване на цената за тестването на съпротивата в района на кръглото ниво $ 170.

В посока надолу, първата подкрепа се вижда на $ 137.06, където се намира средната линия на Bolinger Bands на дневна графика. Пробив и убедително движение под нея ще изпратят цената надолу за тестване на дневната MA-50 около $ 117.60

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.