Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ethereum се задържа около последните върхове

24-04-2019

 

Крипто пазарът се успокои тази сутрин след силния ръст във вторник. Всички основни Altcoins обърнаха по-ранните си печалби, докато Bitcoin успява да ги задържи. Общата стойност на всички цифрови активи в обращение е регистрирана на 181 млрд. долара спрямо 185 млрд. долара, достигнати във вторник. Средният дневен обем на търговията остава на ниво от $ 52 млрд.

Bitcoin запазва печалбите на фона на корекцията на Altcoins

Bitcoin най-после проби рейнджа и освежи най-високите нива за тази година. Първата цифрова монета посети отново 5 632 долара за първи път от ноември 2018 г. Зад ралито изглежда стояха по-скоро технически фактори, отколкото някакви новини.

На фундаменталният фронт, Афганистан и Тунис съобщиха, че ще се стремят да издават облигации, базирани на биткойни, за да подпомогнат спасяването на опустошените им икономики.

 

Khalil Sediq, управител на Централната банка на Афганистан съобщи за Азия Таймс, че Афганистан се опитва да създаде суверенна крипто облигация, за да събере $ 5,8 млрд. за добивния, енергийния сектори и селското стопанство на страната. Постоянните войни и сътресения показват, че БВП на страната е спаднал значително през годините. В момента 25% от населението на страната е безработно. Marouane El Abassi, управител на Banque Centrale de Tunisie също каза, че Тунис е създала специална група, която сериозно да проучи функционалността за държавна Bitcoin облигация. Тунис е и първата страна, която издаде своя собствена цифрова валута – е-динар.

Bitcoin в момента на писането ми се търгува на $ 5 580, което е с 1.45% по-високо спрямо същото време във вторник. Макар че краткосрочният тренд е бичи, BTC се намира в свръхкупна територия сега. Това означава, че корекция надолу е силно вероятна на този етап. Индикаторът RSI на часовата графика започна да обръща надолу, въпреки че все още е на територията за свръхпокупки. А това сигнализира, че фазата на корекция не е приключила.

 

Най-близката подкрепа е $ 5 500. Убедително движение под това ниво ще засили натиска на мечките за евентуално тестване на $ 5 400. В посока нагоре, следващите силни съпротиви са 5 7230 и психологическото ниво $ 5 800.

Societe Generale емитира токенизирани облигации на Ethereum блокчейн

Френската специализирана кредитна институция Societe Generale SFH издаде облигации за 100 млн. евро (112 млн. долара) като защитен токен за Ethereum блокчейн. Компанията обяви новината вчера.

Целта на сделката е била да се проучи по-ефективен начин за емитиране на облигации, което потенциално би спомогнало за по-добра прозрачност, както и за по-бърза прехвърляемост и сетълмент. Компанията твърди в съобщението, че продуктът "предлага нов стандарт за емитиране и търговия с облигации на вторичния пазар и намалява разходите и броя на посредниците."

Технически анализ на Ethereum

Ethereum (ETH) спадна вчера до $ 169, след епичния ръст до $ 176. Втората по големина монета в момента се търгува с 2,73% надолу за последните 24 часа и с 2.30% нагоре за последните 7 дни. Ethereum успя да се възстанови от последното дневно дъно $ 153.65, движейки се в краткосрочен бичи тренд.

Въпреки прибирането на печалбите и сблъсъка с продавачите в средата на този месец, ETH/USD се опитва отново да се стабилизира. На дневна графика имаме оформен краткосрочен възходящ ценови канал от 16ти април. В момента Ethereum тества долната линия на подкрепа около $ 169.40. Отскок от това равнище може да придвижи цената към съпротивата $ 183.50. В противен случай ясен пробив под канала ще зададе $ 164.81, последвано от 153.65 като следващи цели на мечките.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.