Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ethereum изпреварва Bitcoin

15-12-2017

 

Всъщност Ripple, Ethereum и Bitcoin Cash водят класацията, тъй като пазарите считат, че е възможно повишено желание от страна на правителствата да защитават инвеститорите.

 

Дали днешните ходове не са само отражение на одобрението или самодоволството?

Всички новини в момента са около старта на фючърсните пазари и потенциалните подобрения за някои от другите altcoins, включително Litecoin. Видяхме също много новини за евентуална промяна в регулаторния пейзаж за криптовалутите и в частност за Bitcoin.

Стартирането на фючърсния пазар и очаквания скок в парите на институционалните инвеститори със сигурност ще имат допълнителен натиск върху регулаторите да проучат начините, по които криптопазара трябва да бъде следен. Реалността обаче е, че ако регулатор от първите 3 криптомаркета не започне да повишава перспективите за регулаторен надзор, вероятното въздействие на регулаторния надзор върху по-малките пазари вероятно ще бъде ограничено в най-добрия случай.

 

В края на краищата, в дигиталния свят инвеститорите не само се наслаждават на анонимността, но също така са в състояние да търгуват с криптовалути офшорно.

Ethereum, втората най-популярна криптираща валута по пазарна капитализация, достигна нов връх тази сутрин, като се покачи на $ 753 в азиатската търговия, преди да падне под $ 700.

Нека обърнем малко повече внимание на етера. Това е една от шестте дигитални монети, втората по популярност, които отбелязаха поразителни печалби в проценти на годишна база до момента, като накараха Bitcoin да се засрами.

 

Ethereum продължава да бъде много волатилна, тъй като първоначално достигна до нивото от $ 750 вчера, само за да обърне и да спадне към $ 650 след това. В крайна сметка, мисля, че нивото от $ 600 отдолу ще предложи подкрепа, така че гледам на това отдръпване като възможност за добавяне на малко стойност.

 

В дългосрочен план все още вярвам, че Ethereum върви по-високо. Пазарът ще продължи да бъде волатилен, както обикновено, но в края на деня той остава на положителна територия. Поради това смятам, че ще има много желаещи участници, когато става въпрос за идеята за закупуване на ETH, тъй като това е поскъпваща валута. Смятам, че това е начинът, по който пазарите трябва да се държат, отиват по-високо, а след това се отдръпват, за да наберат повече купувачи. Мисля, че сега започваме да виждаме някакво чувство за стабилност и нормалност на пазарите на дигитални валути, тъй като фючърсният пазар донесе много инвестиции от големи фондове не само за Bitcoin, но и за другите криптовалути.

Що се отнася от техническа перспектива, понастоящем не виждам нищо на графиката на ETH, което да ми казва, че трябва да скоча на пазара с двата крака. Затова мисля, че бавните покупки са може би най-добрият начин да се включите и да се възползвате от дългосрочния възходящ тренд. Това е пазар, който може да бъде много волатилен, но и който със сигурност има много инерция в по-дългосрочен план.

 

Не забравяйте да следите и нашите сигнали за търговия с ETH.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.