Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Ethereum (ETH) набира скорост, нивото $ 200 изглежда неизбежно

30-10-2019

Основните криптовалути отстъпват

Пазарът на криптовалути в сряда се характеризира както с червени, така и със зелени сигнали. Водещи в корекцията назад са трите основни криптовалути Bitcoin, Ethereum и Ripple.

 

Bitcoin отстъпи назад, прехвърляйки фокуса обратно към 9 000 долара, след като не успя да пробие съпротивата $ 9 500 вчера.

От друга страна, Ethereum първо спадна на фона на свиващата се волатилност. Имаше борба цената да се задържи над подкрепата 190 долара, но мечките намериха начин да понижат цената към $ 187 (текущата пазарна стойност).

Китай насърчава обхватността на блокчейн

В началото на седмицата общата капитализация на крипто пазара достигна връх на $ 257,76 млрд. в понеделник. Във вторник, обаче, пазарната капитализация на криптовалутите отново се понижи до нива от под 250 млрд. долара, преди да намери подкрепата. Към момента на писането, общата пазарна капитализация възлиза на 251,85 млрд. долара.

Докато доминирането на Bitcoin поддържаше стабилни нива от 67% след отдръпването в понеделник, обемите на търговията намаляха обратно до нивата от $ 100 млрд.

На фронта на новините докладите от Китай, че EOS и Tron излизат като блокчейн проектите с най-висок ранг оказаха силна подкрепа. Министерството на индустрията публикува класацията, която спечели повече внимание от обикновено. Интересът се появи след скорошната подкрепа за блокчейн технологията от китайския президент Си Дзинпин.

Други забележителни представители в топ 10 блокчейн на Китай включват Ethereum класиран на 3-то място, а Lumen на Stellar е на 10-о място. Bitcoin влезе на номер 11.

Ethereum продължава да се движи във възходящ канал спрямо долара

Ethereum сформира двойно дъно в зоната на подкрепа 150-163 долара, в рамките на формацията низходящ клин. Този модел на двойно дъно доведе до силен скок в обемите, след което цената отскочи нагоре и продължи да варира около $ 185.

В момента ETH/USD на дневна графика се движи във възходящ ценови канал. Тази сряда цената се търгуваше до върха около $ 191 и ще трябва да пробие съпротивата при $ 193, за да продължи положителния импулс. Това е решаваща зона, както виждаме в историята на графиката. През първата част на 2019 г. районът $ 185-190 остана силна съпротива преди пробива през май.

В случай на повсеместно базиран отскок на крипто пазара, Ethereum може да тества второто важно ниво на съпротива при $ 203. 20-дневната проста подвижна средна (SMA 20) на $ 182.90 и SMA 50 при 177.55 действат като подкрепа на пазара в момента. Индикаторът MACD показва нарастване на възходящия импулс.

През следващите седмици и месеци ще бъде от решаващо значение да се види някакво продължение нагоре за повече потвърждение. Малко вероятно е обаче да очаквате спад под зоната от 155 долара след последния отскок нагоре.

 

Тъй като Ether (ETH) е най-големият altcoin, неговата графика показва модел, идентичен на движенията на общата пазарна капитализация на алткойните. Ето защо имайте предвид, че Ethereum също може да бъде описан като водещ индикатор за бъдещи движения на алткойните.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.