Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

ETH/USD се противопоставя на консолидацията и може да се опита да избяга нагоре

13-02-2019

 

Ethereum (ETH) се разбунтува през последните няколко дни, вдигайки се над $ 124 през уикенда. Само за последните 24 часа криптовалутата се скочи с 2.36%. Двойката ETH/USD се търгуваше на $ 124.36, докато пишех анализа си. Една от причините за повишаването на ценате може да са изходящите потоци от Bitcoin, чийто средствата са се вливали в altcoins в комбинация с ETH.

 

И все пак Ethereum все още е във фаза на консолидация, въпреки че развитието е различно от това, което видяхме в Bitcoin. А консолидационното ценово действие продължи като цяло на крипто пазара във вторник. След текущото покачване на пазара на криптовалути през уикенда, инвеститорите изчакат преди да направят някое силно движение с надеждата, че пазарът ще види по-нататъшна възходяща инерция на фона на новините. А това е една от главните причини цените все още да виждат рязък спад.

 

Следващото голямо събитие, което е така дългоочаквано на пазара, може да се окаже, че ще бъде новината за одобрението от SEC на Bitcoin ETF. Или одобрението на компанията-майка NYSE, подкрепяща Bitcoin фючърси. Ако това стане, най-вероятно те ще бъдат достъпни за търговия на платформата Bakkt и ще внесат следващата голяма вълна на бичо ценовото действие, може би действайки като магнит за привличането на мениджъри на фондове и инвеститори с огромни портфейли. В такъв случай така силно необходимият дългосрочен поток от средства и фундаментална подкрепа може да бъде осигурен на пазара.

Над сегашната цена, първата съпротива се вижда на $ 130 (горната граница на текущия рейндж), последвана от психологическото и кръгло ниво $ 140. Ако цената успее да направи ясен пробив и дневно затваряне над тези равнища, то следващата цел на биковете би следвало да е при $ 149.15 (върха от 10 януари).

От друга страна е ясно, обаче, че настоящият пазар е изправен пред сериозен спад, който вероятно ще настъпи по-скоро рано, отколкото по-късно. Новини удариха пазара, че разработчиците на Ethereum изтеглиха предварително подготвените данни и номера на блокове за мрежата Константинопол от 27ми на 25 февруари. С наближаването на крайния срок едва ли е вероятно пазарът да осигури значителни актуализации и заглавия преди това. Ето защо си мисля, че инвеститорите стават все по-предпазливи за въздействието на ъпгрейда върху историята на мрежата на Ethereum. Напълно възможно е инвеститорите да започнат да прибират печалбите си. А това най-вероятно ще остави цената много близо до годишните дъна. Търговците на дребно (съставляващи по-голямата част от трейдърите на валутните пазари) се очаква да се оттеглят и да не се връщат, докато не се появи друго такова рали.

В посока надолу, най-близката подкрепа е $ 120 – 119.43 (кръгло ниво и дъното от понеделник). Ясен пробив под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен низходящ моментум към $ 115.60, където е разположена ЕMA50. Може би ще бъде трудно за ETH/USD да пробие бързо това ниво, но ако го направи, не би трябвало нищо да спре мечките да тестват дожито от 7 февруари при 104.02.

На 4-часовата графика индикаторът MACD сочи надолу, но с едва забележим наклон, така че бичият моментум не трябва да се изключва. Въпреки това, ако целта на средните стойности е да се достигне нулевото ниво на индикатора, траекторията може да отнеме много дни, ако не се ускори от спад в консолидацията.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.