Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

ETH/USD оборва мечешките настроения, консолидирайки над $ 240

10-06-2020

Цената на Bitcoin е в застой под 10 000 долара, докато американският фондов пазар достига рекордни върхове. Бичият тренд и V-образно възстановяване на американските пазари също показва, че апетитът към високорискови активи и единични акции се увеличава. А борбата на Bitcoin да демонстрира подобен тренд може да е намек, че предстои отдръпване. В същото време, ETH/USD може би има шанс за ново бичо рали…

Що се отнася до останалите основни монети вторник беше мечи ден. ADA на Cardano се плъзна с 4.05%, за да поведе останалите по пътя надолу. EOS (-1.41%), Ethereum (-1.02%), Litecoin (-1.23%), XRP на Ripple (-1.49%), Lumen на Stellar (-1.76%), Tezos (-1.36%) и TRX на Tron (-2.34%) също претърпяха относително големи загуби.

Както вчера, така и тази сутрин пазарът е спокоен, с изключение на няколко монети. MakerDAO имаше още един бичи пробив и успя да скочи над $ 700, докато SwissBorg, класиран на 92-ро място в Coinmarketcap, днес отбеляза 32% ръст. Kyber Network също попада в нашия списък с 13.4% скок на цените след вчерашния възходящ пробив.

 

За деня напред, пробивът на Bitcoin до 9 900 долара би осигурил силна подкрепа на по-широкия пазар. По време на писането общата пазарна капитализация възлизаше на 273.04 млрд. долара. А доминирането на Bitcoin беше 66.04%.

На прага на ново рали ли се намира ETH/USD?

Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode наскоро посочи, че броят на новите ежедневни адреси на Ethereum, които извършват повече от една ETH транзакция, са е разраснал спорадично от януари, достигайки максимуми, последно записани през 2018 г. Броят на портфейлите на блокчейна Ethereum вече надхвърли 100 млн. за първи път от създаването на криптовалутата.

Тази засилена блокчейн активност доведе до повишаване на таксите за транзакции в Ethereum през последните няколко седмици. А това е от съществено значение, защото през последните 4 години цената на ETH е тясно свързана с таксите за трансакции в Ethereum.

Анализаторите виждат тази повишена блокчейн активност като фактор, благоприятстващ биковете по ETH. В допълнение, има голяма вероятност предстоящото стартиране на тестовата мрежа Ethereum 2.0 да генерира някаква подкрепа за придвижването на криптовалутата по-високо през следващите месеци.

Засега, обаче, Ethereum консолидира заедно с Bitcoin

От техническа гледна точка ценовото действие на Ethereum в последно време е сравнително слабо. Купувачите се надпреварват да постигнат устойчив възходящ тренд, тъй като криптовалутата следи отблизо ценовото действие на Bitcoin.

През последните няколко дни ETH/USD беше хваната в капана на страничната търговия, борейки се да набере инерция в която и да е посока. Двойката е в консолидация след отдръпването от върха при $ 253.23 миналата седмица. ETH/USD видя значително срив до $ 235 в неделя, но сега се търгува над $ 243 и продължава да защитава 12-дневната SMA.

Силно променливият пазар продължава да държи повечето купувачи настрани в кулоарите засега. В посока надолу, ETH/USD има много силна подкрепа при $ 242.00 (50 SMA на 4-часова графика). Ако мечките успеят да пробият под нея, може да видим отстъпление към $ 235 и $ 230. Там е разположена SMA 100 на четиричасовата графика и ако тя издържи, това може да помогне за възраждането на възходящия тренд. Възможно е в този регион повече купувачи да предпочетат да влязат на пазара на по-ниска цена в очакване на печалби над $ 250 и $ 280.

Но като цяло, техническата картина остава неясна поради движещите се настрани индикатори. RSI и MACD не са показали никакви признаци за промяна през последните няколко дни. Ако движението на изравняване продължи, се очаква ETH/USD да остане в консолидация още по-дълго.
 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.