Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

EOS/USD спадна с 8% заради проблемите на управлението

27-06-2018

 

Повечето криптовалути отново са на червено, тъй като моментума на възстановяване се оказа твърде слаб, за да отведе цените над критичните нива на съпротива. Макар че никой не знае със сигурност кога този мечи пазар ще удари дъно, при равни други условия, мисля, че ще продължим да виждаме нови дъна в обозримо бъдеще.

EOS/USD удари връх на $ 8.48 в понеделник, но след това се понижи. Въпреки относителната стабилност в ранните азиатски часове, криптовалутата загуби над 8% през последните 24 часа. Големите разпродажби бяха предизвикани от натрупването на проблеми по управлението на EOS. 

Проектът на EOS привлече инвеститорите с огромни обещания, които помогнаха за увеличаване на финансирането до 4 млрд. долара. Сега е крайно време за изпълнение, но проектът трябва да се справи с безкрайните проблеми, които се появяват отново и отново. Изглежда, че най-големият проблем е свързан с управлението и координацията. Последният разговор между блок производители разкри много търкания и недоразумения и така привлече вниманието на общността.

Пазарната стойност на EOS е регистрирана на 6.7 млрд. долара, като средният дневен обем на търговията е 658 милиона долара. Активът успя да загуби близо 3 млрд. долара от стойността си само за една седмица.

Техническата картина за EOS

Технически погледнато, най-близката съпротива по EOS/USD се вижда на $ 8.48, върхът от понеделник. Ще е необходим ясен пробив над това ниво, с оглед дигиталната валута да получи шанс за удължено възстановяване с първоначална цел на биковете към $ 10.0. 

В посока надолу ясен пробив и убедително движение под $ 7.00 е възможно да предизвикат разпродажба към 5.961 долара (дъното от 11 април).

Техническата картина по BTC

От друга страна, BTC/USD се търгува под пълзящата средна-МА на 30-минутна графика, което е негативен интрадей сигнал. Цената успя да се възстанови от ранните загуби, достигайки 6 114 долара по-рано днес. Но все пак основната крипто валута остава в червената зона на дневна графика. 

Първата съпротива се намира около $ 6 137 (200-SMA, 30-минутна графика), следвана от $ 6 194 (100-SMA, 30-минутна графика). От перспективата на дневна графика, след като тази зона бъде ясна пробита, BTC/USD може да разшири възстановяването си към следващата съпротива $ 6 334.20 (върхът от понеделник). Там е разположена и горната линия на „вилата на Андрю“ (технически индикатор за графичен анализ). 

В посока надолу $ 6 000 служи като критична подкрепа и под на пазара, последвана от дъното от неделя при $ 5 762.90.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.