Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

EOS е най-добре представящата се монета в топ-20 на крипто пазара

27-03-2019

 

Вторник беше променлив ден за 10-те най-големи криптовалути. Сред тях Binance Coin и TRX на Tron претърпяха най-големите загуби за деня. Binance спадна с 3.48%, докато Tron се понижи с 2.68%.

От друга страна, водещите на зелена територия бяха Lumen на Stellar и EOS. EOS/USD бе лидер по растеж за деня. Монетата спечели над 11% през последните 24 ч. и докосна $ 4.16, преди да се оттегли до $ 4.08 към момента на писането ми. Петият по големина дигитален актив с пазарна капитализация от $ 3.6 млрд. и среднодневен обем на търговия от $ 1 млрд. се увеличи с близо 75% през последните 3 месеца. Въпреки това, обаче, монетата все още е с 33% по-ниско от предходната година.

Дан Ларимър изстреля EOS/USD право нагоре

Основателят на EOS, Дан Ларимър сподели прикрито предварително обявено съобщение в чата на  проекта в Telegtam. Не бяха дадени подробности за характера на съобщението, но вълнението на общността бързо се разпространи в социалните медии.

Block.One, компанията, която притежава кода на EOS и го пусна на общността, също направи предварително обявяване на събитие във Вашингтон на 1 юни, като потенциално намекваше за мястото на съобщението. Няма големи конференции или събития за тази дата, което предполага, че EOS може да направи независимо съобщение, считано за най-голямото от началото на EOSIO, поне по думите на Ларимър.

В същото време вчера излезе докладът на Weiss Crypto Ratings за нововъзникващите тенденции на крипто пазара. Освен BTC и XRP, EOS също получи оценка/рейтинг A като водеща криптовалута, която оправя предизвикателство към Ethereum в опит да стане „гръбнакът на новия интернет“.

EOS/USD на ръба на друг пробив

На дневната графика двойката EOS/USD скочи над DMA 200 за първи път от 24 февруари. Това развитие може да се разглежда като положителен сигнал за монетата. В подкрепа имаме и възходящ наклон на индикатора RSI на дневна графика.

При този сценарий следващата цел на биковете би била върха от февруари при $ 4.53. Ясен пробив над него би следвало да изпрати цената за тестване на психологическото ниво $ 5.00. Ако тази съпротива бъде преодоляна, натискът на биковете може да бъде удължен към SMA 50 при $ 6.395 (на седмична графика). Последният път, когато EOS се търгуваше над седмичната SMA 50 бе през август миналата година.

В посока надолу, първата подкрепа се вижда при кръглото число $ 4.00, последвана от $ 3.80 (DMA 200). Ясен пробив под тази зона би трябвало да доведе до низходяща корекция и ще върне цената обратно към долната граница на скорошния рейндж в района на $ 3.20 (дъното за март).

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.