Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Дневен анализ на някои от криптовалутите за 16.05.2018

16-05-2018

 

Като цяло крипто пазарът започна седмицата добре, като продължи възходящата инерция от понеделник и рано сутринта вчера. Но впоследствие мечките успяха да вземат превес на пазара и през по-голямата част от сесията във вторник цифровите активи бяха оцветени в червено.

Ето и анализът ми за днес за някои основни криптовалути и алткойнс:

BTC/USD

Bitcoin направи рали по време на сесията във вторник, приближавайки се към $ 8 850, но после се срина надолу. Мисля, че нивото от 9 000 долара по-горе е от съществено значение, затова ако имаме пробив над него, цената може да тества 9 400 долара и вероятно дори да достигне до равнището $ 10 000, което е силна и ключова съпротива. В посока надолу, вече видяхме пробив под подкрепата $ 8 300 по-рано тази сутрин, така че краткосрочно цената би трябвало да се придвижи към следващата психологическа подкрепа около $ 8 000.

ETH/USD

Ethereum също скочи нагоре вчера, за да достигне връх на 739 долара. Но по-рано днес цената се понижи и в момента на писането ми се търгуваше около $ 687. Възможно е да имаме някаква консолидация в краткосрочен план, но сега пазарът показва признаци на възходящ триъгълник.  А това е възходящ технически модел, така че според мен биковете ще надделеят, ако тази фигура се изпълни. В крайна сметка, ако можем да пробием над нивото от 750 долара по-горе, то Ethereum би трябвало да продължи да поскъпва значително. Но преди това трябва да видим ясен пробив над съпротивата 700 долара (бивша подкрепа).

BTG/USD

Bitcoin Gold се покачи малко в началото на сесията във вторник, достигайки нивото от $ 64,63. Цената се отдръпна назад впоследствие, но сега вярвам, че Bitcoin Gold ще разгледа нивото от $ 50 като потенциално ниво на подкрепа. Считам, че в този район пазарът би трябвало да продължи да привлича повече купувачи. Обърнете внимание обаче на самия Bitcoin, тъй като основната криптовалута почти със сигурност движи/оказва влияние на тази монета.

DASH/USD

Пазарът на DASH отново се повиши вчера през деня, сформирайки връх на $ 454,23. Явно този район осигури известна съпротива и по-рано днес вече имаме низходящ ценови натиск. Смятам, че този пазар вероятно ще намери купувачи отдолу, поне при 400 долара. Алтернативният сценарий е, че ако дигиталната валута пробие над $ 460, това би трябвало да подтикнало купувачите да се впуснат на този пазар и да придвижат цената нагоре.

XMR/USD

Monero леко се вдигна по време на търговията вчера, но намери достатъчно съпротива около $ 220 и в резултат закри деня по-ниско на $ 200. Понастоящем изглежда, че нивото от 200 долара ни осигурява "под" на пазара и мисля, че отстъпленията към този регион вероятно ще привлекат нови купувачи, особено ако Bitcoin успее да пробие над 9000 долара. Смятам, че пазарът на Monero има леки възходящи пристрастия, поне засега. В крайна сметка, мисля, че криптовалутата ще отиде да тества зоната $ 225, която неведнъж се е доказала като важна.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.