Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Дневен анализ на Ethereum, Litecoin и Monero

18-04-2018

 

Крипто пазарът претърпя период на корекция и сега се очаква дигиталните валути да бъдат подложени на известни рейнджове и консолидация преди началото на следващия бичи моментум. Регулациите в Япония принудиха една от основните крипто борси Kraken да затвори, но това едва ли би причинило твърде голям натиск върху цените. Криптовалутите се очаква да се движат по-високо, тъй като биковете продължават да държат пълен контрол над цените и е вероятно следващата цел в средносрочен план да бъде $ 10 000 за BTC.

ETH/USD

Ethereum се търгуваше настрани срещу щатския долар по време на търговията вчера. Изглежда, че нивото $ 500 ще предложи подкрепа и мисля, че ако цената се задържи над него, пазарът най-накрая ще се вдигне нагоре за тест на $ 540. Ясен пробив над съпротивата 540 ще разчисти пътя към $ 600 доста бързо.

Алтернативният сценарий, разбира се в посока надолу, е пробив под $ 480, който ще изпрати пазара към следващото ниво на подкрепа при $ 425. Мисля, че Ethereum ще продължи да следва Bitcoin, както обикновено, така че обръщайте внимание и на този пазар.

LTC/USD

Litecoin спечели 3,47% за последните 24 ч. и така успя да изтрие спада от понеделник. Включването на Litecoin на борсата Korbit в Южна Корея определено допринесе за движението. А  инвеститорите навярно вече преодоляха разочарованието от платформата Litepay, която бе изтеглена малко след старта й.

Дъното от тази сутрин е първото основно ниво на подкрепа за деня при 131.60 долара. Сигналите са възходящи засега, тъй като печалбите на по-широкия пазар осигуряват поддържаща среда. Ясен пробив над първото ниво на съпротива при $ 140 ще доведе до по-нататъшна възходяща инерция към от $ 149.34 (върха от 27 март).

XMR/USD

Monero първоначално падна по време на търговската сесия във вторник, но намери достатъчно подкрепа около нивото от $ 195, за да обърне и да отскочи с пробив над значителната съпротива $ 200. В момента криптовалутата се търгува около 229 долара, което е ръст от почти 30% за последните 24 часа. В посока нагоре, следващата цел на биковете е 234.16 (върхът от 21 март), последвана от $ 251.02.

Неуспех за ясен пробив над 234 може да предизвика низходящ натиск към подкрепата $ 215, а пробив под нея ще отведе цената за тестване и на важното психологическо равнище 200. Но, според мен, докато цената се задържа над $ 185, възходящите изгледи остават в сила.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.