Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Дигиталните активи започват новия месец оцветени в червено

02-05-2018

 

Интересна търговска корелация бе наблюдавана при криптовалутите през април. Цифровите активи определено се увеличиха миналия месец. А някои анализатори предполагат, че една от възможните причини е геополитическата криза, която последва, когато САЩ предприеха военни действия в Сирия. Предполага се, че криптовалутите са вдигнали стойността си, защото са били възприемани като сигурно убежище.

Цените на основните монети, включително Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple и Litecoin, се радваха на значителни печалби за месеца, тъй като пазарните настроения се вдигнаха благодарение на по-малко негативния фон. Най-вече включвайки обявленията на няколко високопоставени инвеститори и институции да търгуват с криптовалути. Освен това на техническа база повечето дигитални валути успяха да пробият низходящите си трендове и да се вдигнат обратно над 200-дневните пълзящи средни стойности, което обикновено означава, че натиска за продажби е изчерпан.

Едни от най-големите победители през април бяха Cardano и Stellar, отчитайки ръст от над 100%. Пазарните настроения за Cardano бяха подкрепени от изявлението на Huobi (втората по големина в света крипто борса), че започва търговия с криптовалутата.

Cardano получи още един тласък само няколко дни по-късно, когато Binance обяви, че ще добави допълнителни търговски двойки за ADA. Това подпомогна спекулациите, че Coinbase може да бъде следващата борса, която ще добави Cardano към някоя от платформите си.

От техническа гледна точка, ADA/USD би трябвало да успее да се задържи над 50 DMA близо до $ 0.30662 в близко бъдеще, с цел да продължи своето възходящо ценово действие.

Подобно на останалата част от крипто пазара, Stellar Lumens изглежда стои стабилно на пътя към възстановяване след тежката корекция през първото тримесечие на годината. Голяма част от печалбите на Stellar миналия месец възникнаха в резултат на съобщение за връзката му с Mobile Coin ICO, което набра 30 млн. долара за мрежата Stellar, изтъквайки потенциала му да стане следващата голяма ICO платформа.

По отношение на техническия анализ действието изглежда конструктивно, стига цените да останат над 100 и 200-дневната плъзгащи се средни, което показва пълното господство на биковете.

За съжаление, обаче, с началото на месец май Altcoins се понижиха леко по време на търговската сесия във вторник, заедно с Ethereum и Bitcoin. Това, разбира се, оказва натиск върху тези по-малко ликвидни пазари и следователно виждаме обичайната форма на корелация.

BTG/USD

Bitcoin Gold падна вчера, тествайки нивото $ 70. Досега $ 70 ни предлагаше известна подкрепа, така че е възможно да видим отскок оттам. Ясен пробив под нивото от $ 68 може да изпрати пазарът надолу за тестване на $ 60. В посока нагоре, равнището от 80 щ.д. ще бъде съпротива и ако купувачите могат да обърнат нещата, подозирам, че това ще е целта. Изглежда обаче, че криптовалутите започват да се борят отново.

DASH/USD

Пазарът на DASH също се срина по време на търговската сесия във вторник, достигайки дъно при 452 долара, преди да отскочи леко. Въпреки това, нивото $ 470 осигури съпротива. Мисля, че вероятно ще продължим да виждаме продавачите да влизат на този пазар, може би в опит да достигнат до $ 450. Пробив под това равнище ще изпрати цените надолу към 425 долара. В посока нагоре, биковете ще се борят да пробият убедително $ 500.

XMR/USD

Monero се понижи леко, пробивайки надолу към 230 щ.д. Това е второстепенна зона на подкрепа, която само придава още по-голямо значение на нивото $ 200. От друга страна, 250 долара осигурява съпротива и смятам, че навлизаме отново в консолидационна зона с низходящи сигнали. Най-вероятно цените ще тестват основната подкрепа отдолу. Ясен пробив над $ 260, обаче, би могъл да даде още един шанс на възходящия сценарий.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.