Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Cardano се радва на силен ръст на фона на подобрените настроения

29-01-2020

 

Криптовалутите успяха да удължат възходящите настроения от миналия уикенд към новата седмица. Това движение явно има за цел да обърне негативните ценови действия, преживени миналата седмица.

Вчера денят беше бичи за повечето основни монети, като ЕTC на Ethereum Classic (+14.91), ADA на Cardano (+12.33%) и TRX (+12.22%) бяха водещи. Bitcoin Cash ABC (+7.06%), XMR на Monero (+4.09%), Ethereum (+3.57%), Litecoin (+3.4%) и XRP на Ripple (+3.41%) също отбелязаха сериозни печалби.

Към момента на писането ми, общата пазарна граница възлиза на 255,13 млрд. долара. Доминирането на Bitcoin се задържа на нива от 66%, подкрепени от стабилните печалби в началото на седмицата. А търговските обеми през последните 24 часа възлизат на 122,4 млрд. долара.

Законът за платежните услуги в Сингапур вчера открито приветства световните крипто компании да оперират в страната след получаване на лиценз. Законът дава официален мандат на Паричната Власт на Сингапур (MAS) да регулира киберсигурността и прането на пари.

Актуализация за цената на Bitcoin

Този вторник купувачите вдигнаха цената на Bitcoin от $ 8 866 до $ 9 390, преди мечките да направят корекция до $ 9 280 в ранните часове на сряда. В посока надолу, следващите подкрепи са $ 9,300 и $ 9 183, от които цената би могла да повиши.

 

Ако биковете отново поемат контрола, имаме 2 силни нива на съпротива при $ 9 425 (върха от 6.11.2019) и психологическата зона $ 9 500/600.

Биковете по Cardano могат да се възползват от развитието по проекта

От фундаментална гледна точка Cardano е в процес на сериозна трансформация. Платформата продължава да разширява развитието си през 2020 г. Наскоро бе обявено, че се планира да претърпи твърда вилица през февруари. Твърдата вилка ще бъде интегрирането на Ouroboros BFT консенсус в настоящата тест-карта на Shelley. Този консенсус ще бъде първият консенсус P-O-S, който съответства на сигурността на консенсуса Proof-of-Work за екосистемата Cardano.

 

Успешната вилица може да помогне на Cardano да се доближи до целта си на напълно децентрализирана блокчейн платформа за умни договори.

 

Технически анализ на ADA/USD

През последните седем дни Cardano отбеляза сериозен ръст на стойността си, вдигайки се с 22.55%. Възходящият тренд обикновено сигнализира за положителни обрати на подкрепа/съпротива, което дневната графика ясно показва. Цената проби нагоре рейнджа от декември в началото на януари. Впоследствие цената отстъпи леко към, но отхвърли $ 0.0413 по-рано този месец, след което ралито продължи.

Най-близката подкрепа е при вчерашното дъно $ 0.0475. Ясен пробив под него може да разшири низходящия импулс към $ 0.0437 (дневната SMA 200) и $ 0.0382 (дневната SMA 50). Тази зона вероятно ще затрудни мечките и може да послужи като трамплин за отскок и възстановяване на цената.

В посока нагоре, ключова съпротива се създава от SMA 50 на седмичната графика при $ 0.0564. В момента Cardano се върти близо около това следващо ниво на съпротива. Ще трябва да видим устойчив пробив над тази област, за да подобрим дългосрочната техническа картина. След като това се случи, равнището 0.06 долара ще влезе във фокуса на биковете.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.