Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Биткойн Голд?

19-10-2017

Биткойн Голд ще бъде клонинг на така известния Биткойн. Ще се появи на 25 октомври 2017г. и ще работи под нов алгоритъм PoW, Equihash. Ще може да се копае от всички, които са се снабдили с графични процесори (видеокарти от висок клас).  Скоро след появата си Биткойн Голд ще започне да създава блокове и в резултат на този процес ще затвърди позицията си на нова криптовалута.

Каква е целта на Биткойн Голд?

Целта на Биткойн Голд е да направи Биткойн децентрализиран отново. Истинската визия на Сатоши Накамото е заменена от реалност, при която производството и разпространението на минно оборудване е доминирано от субекти, които са ангажирани с злонамерени практики срещу отделни миньори и Биткойн мрежата като цяло. Чрез промяната на алгоритъма на Биткойн за доказване на работата от SHA256 до Equihash, цялото специализирано минно оборудване SHA256 ще бъде остаряло за добива на блокове в Биткойн Голд. По този начин Биткойн Голд ще предостави възможност на безброй нови хора по света да участват в минния процес с широко разпространен потребителски хардуер, който се произвежда и разпространява от реномирани компании.

Как да се сдобия с Биткойн Голд?

Първоначалният метод за дистрибуция на Биткойн Голд (BTG) е същият като този използван от Биткойн Кеш (BCH). Всички притежатели на Биткойн на 25 октомври , ще получат Биткойн Голд т.е. 1 BTC = 1 BTG , ако компанията, която поддържа онлайн портфейлът ви реши да го имате.

Какъв портфейл да съхранявам в БТК, за да съм сигурен, че ще получа BTG?

Всеки защитен портфейл на Биткойн, който дава на потребителя изключителен контрол е подходящо място за съхраняване на новата криптовалута. Някои портфейли може да ви предоставят директен достъп до вашия BTG, докато други може да изискват от вас да предприемете допълнителни технически стъпки. Потвърдените портфейли, които поддържат BTC и BTG, ще бъдат изброени на началната страница на Bitcoin Gold.

Какви са препоръките за работа с Биткойн Голд?

  • Избягвайте транзакциите за няколко дни, докато не се установи резултата от това действие. 

  • Дръжте частните си ключове далеч от централизираната вече Coinbase.

  • Използвайте хардуерни портфейли като  Ledger Nano S  и Trezor. Последният път, по време на Bitcoin Cash, тези два хардуерни портфейла бяха първите, които подкрепиха раздвоената монета.

  • Ако нямате хардуерен портфейл , използвайте софтуерни портфейли като Jaxx, Coinomi и  Exodus.

  • Направете питане до сегашният ви портфейл дали ще поддържат Биткойн Голд и поискайте инструкции, за да се подготвите предварително.

Защо се въвежда Equihash?

Внедряването на Equihash ще даде възможност да се добиват още Zcash, Ethereum и Monero. Това означава , че цената на тези монети ще скочи още повече поради търсенето.

Какъв ще бъде резултата?

Когато всичко приключи ще имате нова криптовалута, която може да продадете и да получите екстра кеш или да задържите и да видите как ще се развие. Освен това ще се копае по-лесно и вероятно ще бъде предпочетена.

източник: www.cryptoplanet.pro