Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin удари нов годишен връх

29-05-2019

 

В неделя вечерта по време на спокойна търговия, Bitcoin направи рали от 7% за един час, достигайки така до нови върхове. Естествено Ethereum и Ripple го последваха.

След този подем нагоре, обаче, криптовалутите преживяха леко спадане, преди да се стабилизират. Ще се случи ли това отново? Докато някои участници на пазара може и да искат да приберат печалбите си вече, цифровите активи имат място за покачване и подкрепа отдолу.

Тази сутрин общата капитализация на всички дигитални активи в обращение намаля до $ 274 млрд. от $ 273 млрд. във вторник. А средният дневен обем на търговията спадна до 84 млрд. долара на фона на мудната пазарна активност.

BTC/USD е обвързана в диапазон с мечи пристрастия

Въпреки че ентусиазмът на трейдърите сега се покачва и както казах BTC има място нагоре, искам да отбележа някои неща. Първо, не бъркайте това движение с нов тренд. Нека трендът ви каже, когато свърши.

 

Второ, това си е чиста игра с волатилността. Волатилността се разширява, след което намалява. Когато Bitcoin достигна върха на всички времена през 2017 г., волатилността бе изключително висока. Когато основният дигитален актив удари най-ниското си ниво през декември 2018, волатилността беше свита. Сега отново се разширява.

 

Трето, ако това е наистина обръщане на тренда, то тогава ще се подчинява на законите на 50% корекция. $ 19 770 е най-високият връх за всички времена и $ 3 160 е дъното от декември и като се има предвид текущия бичи импулс, 50% ниво на този диапазон е при $ 11 500. За биковете това би трябвало да изглежда като разумна цел.

Възможно е цената да консолидира около 8 500 зоната, преди да се насочи за тестване на 10 000. Неуспех за пробив над $ 8 700, може да накара Bitcoin да се плъзне по-дълбоко в червената територия. Ясен пробив под сутрешното дъно при $ 8 430 ще отведе цената за тестване на първата подкрепа в района на $ 8 350.

Трендът на Ripple е възходящ, докато цената се задържа над $ 0.40

XRP/USD се установи над $ 0.4200 след техническата корекция от последния връх 0.4780 от 16 май. Движение над този максимум би трябвало да привлече нови купувачи и да отведе цената към първата цел на биковете при $ 0.50.

В посока надолу най-близката подкрепа е при $ 0.4180 (дъното от вчера), чийто пробив може да предизвика по-нататъшна низходяща инерция за тестването на $ 0.4000 (200-дневната SMA е локализирана при 0.3970 на часовата графика).

SMA 200 се обърна нагоре, след като цената на Ethereum консолидира
ETH/USD се понижи от $ 279.41 в понеделник до $ 261 по-рано днес. Цената в момента се движи над 200 SMA, 50 SMA и 20 SMA. А фактът, че 200-дневната проста пълзяща средна (SMA 200) се обърна с възходящ наклон за първи път от юни 2018 г. може да даде по-нататъшна увереност на биковете.

Ако погледнем индикаторът Bollinger Bands, обаче, ще видим, че външните граници се стесняват, което показва намаляване на волатилността на пазара. В допълнение Индексът на относителната сила (RSI) е на границата към зоната на свръхпокупки. В посока надолу, непосредствена подкрепа имаме на 245.24 (дъното от неделя), последвана от $ 231.61.

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.