Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin спечели над 20% от последните дъна

29-08-2018

 

Крипто пазарът започна вторник на зелена зона: Bitcoin се вдигна с 200 пипса, за да затвори на $ 7 079. По-рано днес основната крипто валута добави 1.79% и се търгуваше в района на 7 070 по време на писането ми. Altcoins показаха подобна динамика, като общата капитализация на крипто пазара се е увеличила с повече от 12% до $ 228 млрд. в рамките на една седмица. Това може да се счете като доказателство, че се появява плавно търсене след продължителен период на стагнация.

DASH пък добави 26% през последните 24 часа поради новото партньорство с Kripto Mobile. Според него потребителите на Латинска Америка ще получат достъп до финансови трансфери чрез мобилни телефони.

Ново партньорство бе обявено и в Каракас, столицата на Венецуела, където икономическата ситуация е критична и официалната валута bolivar не струва почти нищо. Но лошите икономически условия дават много възможности за разширяване използването на криптовалутите, вместо традиционните пари.

Президентът на Венецуела, Николас Мадуро заповяда на банките да приемат крипто проектите за Petro (криптовалута, разработена от правителството на Венецуела февруари 2018 г.) в отговор на икономическата криза в страната.

Това означава, че революцията може да бъде задвижвана не от няколкостотин криптовалутни китове (големите играчи), а от стотици милиони хора от страните от третия свят. Те биха могли да създадат огромен приток на ликвидност към Petro, позволявайки тя да стане една от топ 3. Такава "народна валута" определено има добри шансове да превземе трона на Bitcoin.

Но докато това се превърне от спекулация в реалност може би ще измине доста време. А междувременно дигитална монета № 1 възстанови около 20% от стойността си от последното дъно при $ 5 900 и проби над низходящата тренд линия.

От аналитична страна, според правилата на фондовия пазар, бичи пазар настъпва, когато даден актив добави 20% от най-ниското си ниво. В случаят на Bitcoin, който се понижи до $ 5 880, възходящия пазар би трябвало да започне от нивата близо до $ 7 055. Убедително движение над тази зона би трябвало да засили инерцията на биковете към следващата цел в района на $ 7 149.90, където е двойния връх от началото на август.

В посока надолу, пробие ли отново цената под 7 000 долара, разпродажбата може да бъде разширена до посочената по-горе низходяща тренд линия, намираща се сега на $ 6 907. Следващо ниво на подкрепа ще ни осигури часовата SMA 50 при $ 6 876 и 23,6% Фибо ниво на корекцията от 8 500 до 5 880, точно под $ 6 500.

В същото време Bitcoin Cash трудно успява да поддържа инерцията си нагоре. За деня напред, връщане обратно над 560 долара ще подкрепи рали към 570 долара и първото значително ниво на съпротива от $ 600.

Неуспехът на цената да се върне над $ 560, може да отведе Bitcoin Cash в посока надолу за тестване на дъното при $ 552 от тази сутрин, последвано от подкрепите при $ 550 и $ 520.
 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.