Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin се вдига засега, а фокусът се пренасочва към Г-20

19-03-2018

 

Беше съвсем спокоен уикенд за Bitcoin. Дигиталната валута се понижи с 4,86% в събота, като спада продължи и в неделя до дъното $ 7 325.37. Отскокът в неделя вечерта върна цената до $ 8 389, като Bitcoin проби първата съпротива при $ 8 300.

Пазарната чувствителност към новините още веднъж беше очевидна, тъй като инвеститорите отговориха на новината за плановете на Twitter да забрани рекламите за криптовалути през следващите седмици. Колко негативен ще бъде подобен ход за Bitcoin не е ясно засега, но с Facebook и Google, които вече въведоха такава забрана, голяма част от щетите вероятно вече са били направени и крипто пазара все още е жив.

Сега новините се изместват към срещата на Г-20 днес. Като очакванията са, че страните от Г-20 няма да искат да въведат вредни регулации. И всъщност точно това предостави така необходимата подкрепа за криптосите в късните часове вчера и за Bitcoin по-рано тази сутрин.

Bitcoin успя да спечели над 1000 долара от неделя вечерта и докато се говори, че Г-20 предприема фин подход към крипто пазара, миналата седмица сесията в Конгреса предполага нещо коренно различно и определено ще е необходимо известно внимание.

Неуспехът за пробив на нивото 8 500 щ.д. вероятно ще изпробва решителността на инвеститорите по-късно през деня и в резултат бихме могли да видим Bitcoin да се връща към дъното в рамките на деня при $ 8 120.

Ако погледнем към Bitcoin фючърсите на Cboe за април, спадът с $ 245 до $ 8 340 тази сутрин подкрепи текущите нива. Макар че аз очаквам новините да продължат да определят съдбата на Bitcoin през деня, тъй като инвеститорите търсят да избегнат разпродажби по-късно през деня.

В същото време Cardano определено блесна тази сутрин, като спечели 6.83% по време на писането ми, докато останалите основни криптовалути не успяха да постигнат печалба над 2%.

Можем да очакваме една променлива седмица напред и с идващата волатилност като възможност, подкрепата за криптовалутите изглежда като непоколебима за момента.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.