Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin се срина. Разклатено ли е доверието в криптовалутите?

22-11-2017

 

Цената на Bitcoin спадна с над $ 500 вчера, но след това бързо възстанови повечето от загубите си. Цифровата валута първоначално се оттегли под психологически важното ниво от $ 8 000 само два дни след пробива му за първи път. Спадът се дължеше на съобщения за кражба, която е засегнала алтернативна криптовалута.

Понижението временно повдигна опасения за сигурността на дигиталните валути. Bitcoin обаче бързо възстанови повечето от загубите си, тъй като инвеститорите останаха оптимистични след последната хакерска атака на виртуалната валута. Bitcoin преодоля дълъг списък с хакове в миналото с относителна лекота, въпреки че тези хакове влошиха доверието на инвеститорите в сигурността на криптокойните.

Може би затова бе създаден и индексът CRYPTO20. Целта му е да покаже на главните инвеститори, че са направили разумен избор, инвестирайки в криптовалути. Това е индексен фонд, който се балансира автономно, за да оптимизира портфолио от 20-те най-големи криптовалути. Фондът неотдавна надхвърли 10 милиона долара в своите текущи продажби на токени.

Считам, че пробивът над 8 000 долара вероятно ще доведе до още един възходящ импулс в цените.

Тъй като Bitcoin е първата и водеща криптовалута, ако тя се справя добре, със сигурност и цените на всички други койни ще се повишават. Това просто показва колко важна е тя за тази индустрия.  А бързото съвземане на дигиталната валута след всички крахове досега само прави доверието на инвеститорите още по-устойчиво.

Все повече се говори дори за обмислянето от страна на CBOE да пуснат BTC опции в близко бъдеще и това е само още един сигнал, че тази индустрия ще се разраства. Всякакви приказки за това, че индустрията се срива или е балон трябва да почакат още няколко години.

Очаквам през останалата част от деня криптопазарите да продължат да се покачват. В момента цената на Bitcoin се намира при $ 8250 и мисля, че можем да видим натиск към психологическото ниво $ 8 500. Не бих се изненадала ако видим цени от $ 10 000 до края на годината.
 

Най-добрият и най-сигурен начин да купувате и продавате Bitcoin / www.crypto-advice.com /

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.