Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin остава устойчив, докато петрола и акциите се сриват


22-04-2020

Спадът в цените на петрола сега се отразява негативно на фондовата борса, което кара крипто инвеститорите да се притесняват за бъдещето на цената на Bitcoin. Сега пазарът на криптовалути се намира в затишие след отстъплението от върховете от миналата седмица. По-голямата част от криптовалутите едва успяват да се задържат на зелена територия, особено първите три: Bitcoin, Ethereum и Ripple.

Общата пазарна капитализация се понижи до 198 млрд. долара. Спадът ясно показва, че натискът за продажби последните 48 часа бе значителен, особено за Bitcoin. Основната дигитална монета падна от върха 7 300 долара до дъно при $ 6 767. Общият обем на търговията също намаля от 186 млрд. до 114 млрд. долара (отчетени през последните 24 часа).

BTC/USD устойчива при $ 6 900, когато петрола и акциите се сриват

Пазарът на петрол в САЩ претърпя най-големия удар в историята си, след като цената спадна на отрицателна територия в понеделник. Спадът също имаше ефект и върху фондовия пазар. А това е ситуация, която става притеснителна за Bitcoin и другите крипто ентусиастите поради наскоро установената корелация между цената на BTC и движението на акциите. И все пак, сред хаоса на традиционните пазари, цената на Bitcoin остана относително стабилна

Що се касае до техническата картина, положително развитие е моделът на по-високи дъна и увеличаващия се обем за покупки на 4-часовата графика. Ако Bitcoin успее да се задържи над нивото $ 6 900, тогава цената може да премине над средната стойност на Bollinger Bands близо до $ 7 000. Ще е необходим, обаче, ясен пробив и дневно затваряне над $ 7 300 (върха от 18 април), за да могат биковете да разчистят пътя на цената към 8 000 долара.

Ако нивото $ 6 900 не успее да се затвърди като подкрепа, то мечките по Bitcoin може да поемат контрола над цената. Ясен пробив под дъното от тази сутрин на $ 6 826.2 ще отведе BTC за ретестване на $ 6 767. В случай на пробив, следващата подкрепа се намира в района на 6 500 долара.

Tezos води крипто възстановяването, но за колко време?

Всяка дискусия относно текущото ценово действие на пазара на криптовалути няма как да не засегне и представянето на Chainlink (LINK) и Tezos (XTZ).

И двете монети имаха някои от най-волатилните и масови потоци през последните дванадесет месеца. След срива от Черния четвъртък на 12 март, Chainlink отбеляза скок от 156%, а Tezos направи възстановяване със 152%. За последните 24 часа Tezos успя да постигне и най-силен ръст сред 15те топ криптовалути.

Въпросът сега е ще успее ли XTZ да поведе и другите алкойни нагоре?

 

На четиричасова графика XTZ/USD се движи във възходящ ценови канал от 13 март насам. Изглежда, че психологическото ниво $ 2.00 се оказва твърд орех за мечките и цената отново се вдигна. В този район е локализирана и 55-дневната SMA, при която Tezos намери подкрепа при последния спад.

 

Поглеждайки към техническите индикатори, RSI се върна обратно над средната линия 50 с бича инерция. Но към момента ключов е възходящият канал с горна граница при $ 2.532 и долна линия, локализирана на $ 1.991. Ясен пробив в която и да е посока може да ни даде улики за бъдещото ценово действие на двойката. Спад под канала може да отведе мечките за тестване на $ 1.834 (дъното от 16 април). От друга страна, пробив над горната граница може да тласне биковете към важната съпротива от 3 долара.

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.