Начало Сигнали Крипто сигнали Седмичен Форекс анализ Инвестиции в Акции Борси За нас Партньори Общи условия Политика за поверителност Видео Блог Контакт Регистрация Вход

Bitcoin не успява да пробие над $ 4000

13-03-2019

 

Основните криптовалути се държат стабилно над критичните подкрепи

Bitcoin и другиге топ криптовалути реализираха скромни печалби в средата на седмицата по време на азиатската сесия. И то дори, когато търговците на Ethereum все още усвояват новината, че американската Комисия по ценните книжа и борси (SEC) заяви, че монетата не е ценна книга според американския закон. Но капитализацията на крипто пазарът остава почти без промяна на ниво от 134 млрд. долара.

Крипто инвеститорите също взеха под внимание стъпката на тайландския регулатор по ценните книжа, даващ зелена светлина на първия ICO портал в страната. В момента, обаче, порталът остава неназован.

Сред 10-те най-големи криптовалути видяхме море от зелено, въпреки че някои монети се справиха по-добре от други. Водеща за деня беше Binance Coin, която се повиши с 6.26% във вторник.

 

Докато Binance Coin открадна шоуто, Litecoin успя да си стъпи на краката след разпродажбата в понеделник. Сега четвъртият по големина дигитален актив с пазарна капитализация от $ 3.45 млрд. се търгува на 56.40 долара. А това е с близо 5% повече спрямо същото време във вторник.

Bitcoin (BTC) пък остава в средата на търговския рейндж между $ 3 800- $ 3 900. Цената докосна критичната съпротива $ 3 903 вчера, но инерцията бързо изчезна впоследствие. Към момента BTC/USD се е повишила с около 1% през последните 24 часа и се търгува около 3 877 долара.

Дневната техническа картина за Bitcoin

Нямаме големи очаквани събития и новини, които да предоставят насоки през деня напред. Така че нека погледнем каква е техническата картина по Bitcoin.

Очевидно, $ 3 900 е основната бариера, която разделя монетата от друг опит за напредък към 4 000 – 4 200 долара. Въпреки това, устойчиво движение към $ 4 000 изглежда по-малко вероятно на този етап, тъй като на пазара липсва инерция.

 

Ще бъде необходима подкрепа от по-широкия пазар, за да може Bitcoin да пробие над нивото $ 4 000. Шансовете според мен са, че BTC ще продължи да се колебае в сегашния търговски диапазон.

В посока надолу, първата подкрепа е при $ 3 850. Тя е получена от сливането на SMA50 и SMA100 (на 1-часовата графика). Ако мечките успеят да направят ясен пробив под нея, разпродажбата може да бъде удължена към $ 3 800 (долната граница на гореспоменатия рейндж и в близост до дъното от вторник).

И все пак в случай, че цената на Bitcoin успее да се придвижи и да се задържи стабилно над $ 4 000, това ще бъде ясна индикация, че биковете са спечелили контрола над пазара и очаквам да навлезем в стабилно възстановяване.

 

 

 

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба на криптовалути на пазара на дигитални активи или други финансови инструменти. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути, договори за разлика с маржин или криптовалути носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.